Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Okido - onze nieuwe hit voor de Koningsspelen

16-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
facebook-header-okido
Sta je niet op het schoolplein vandaag? De opening van de Koningsspelen is vrijdag vanaf 08:55 uur live te zien op tv bij Zapp en via de site en app van het Jeugdjournaal
Okido is dit jaar het openingslied voor de Koningsspelen op 21 april! Op deze pagina vind je naast de clip ook de dansles-video en een karaokevideo. Ook de bladmuziek, de lesbrief en de vlogs vind je hier. Veel plezier!

Videoclip

Dansles

Bij de dansles-video hoort ook een lesbrief voor in de klas, download deze hier.

Achter de schermen-vlog

Karaokevideo

Vlog over het opnemen van Okido

Songtekst

Bladmuziek

Download de bladmuziek van Okido (akkoorden en zanglijn) om mee te spelen op bijvoorbeeld piano op gitaar.

Paleis Soestdijk

De videoclip van Okido is helemaal opgenomen op een hele bijzondere plek: Paleis Soestdijk. Benieuwd naar meer informatie over het paleis? Wij hebben wat interessante feitjes voor je op een rijtje gezet. Wist je dat er heel lang een échte koningin op het paleis heeft gewoond?
In 1937 verhuisde Koningin Juliana en haar man Prins Bernard met hun gezin naar Paleis Soestdijk. Ze hebben hier een hele tijd gewoond, namelijk meer dan 67 jaar! Ze hadden vier kinderen, allemaal prinsesjes, waarvan Prinses Beatrix de bekendste is. Beatrix is de moeder van Willem-Alexander en dus de oma van Amalia, Alexia en Ariana. Toen Koning Willem-Alexander klein was en bij zijn oma en opa kwam spelen in Paleis Soestdijk rende hij vaak door de tuin en speelde bij de fontein.
Paleis Soestdijk is al meer dan 350 jaar oud. Voordat Koningin Juliana er woonde, was dit paleis het tweede huis van de burgemeester van Amsterdam en later kreeg Koning Willem II het paleis cadeau voor zijn overwinning in een oorlog tegen de Fransen (Slag bij Waterloo). Daarna werd het een zomerpaleis voor Koningin Emma en Wilhelmina. Tegenwoordig is het paleis geopend voor publiek, dus neem een kijkje en hoor alles over de historie!  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!