Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Inzamelingsactie Right To Play

10-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Foto_Veldbezoek_Palestijnse_Gebieden.jpg
Ook dit jaar zet het bekendste kinderkoor van Nederland zich weer in voor een goed doel. Er is gekozen voor Right To Play; deze organisatie zet zich in voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Meld jouw actie aan!
Vanaf 1 september kun je jouw school opgeven via onze nieuwe site. Wil je je actie nu al aanmelden? Stuur dan een mailtje met 'Inzamelingsactie' in het onderwerp, waarin je beschrijft wat jouw school gaat doen om geld in te zamelen.

Klaar voor de Start
De keuze voor Right To Play sluit nauw aan bij het thema van de 59e Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de Start (2 t/m 13 oktober). Hierbij staat bewegen en samen sporten en spelen centraal.
De nieuwe single Klaar voor de Start van Kinderen voor Kinderen, geschreven door bekroond kinderboekenschrijver Paul van Loon en muziekproducer Tjeerd P. Oosterhuis, zal net als vorig jaar (de hit Hallo Wereld) als lied van de Kinderboekenweek op alle deelnemende basisscholen gezongen worden. Alle basisscholen die meedoen aan de Kinderboekenweek krijgen in september de cd-single meegestuurd met het lespakket.

Samen met basisscholen geld inzamelen
Basisscholen worden opgeroepen om in het najaar, na de zomervakantie, met hun leerlingen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Right To Play met door hen zelf bedachte activiteiten. Op de website van Right To Play komen tips en tricks om deze activiteiten zo succesvol mogelijk te laten zijn. De inzamelingsactie zal in oktober vier weken lang op televisie te volgen zijn op Z@pp. Er zal verslag worden gedaan van acties die op basisscholen worden georganiseerd tijdens de uitzendingen van de ‘Juf & Meester Battle’ van Kinderen voor Kinderen. De klas met het leukste idee wordt uitgenodigd voor het live concert van Kinderen voor Kinderen in oktober in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Right To Play
Right To Play zet zich in voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Door de kracht van sport en spel in te zetten in gebieden die door oorlog, armoede en ziekte zijn getroffen, leren kinderen belangrijke vaardigheden zoals samenwerken en fair play en wordt spelenderwijs voorlichting gegeven over ziektes als HIV/Aids, malaria en tuberculose. Right To Play zorgt voor een veilige plek voor kinderen om spelenderwijs te leren en geeft kinderen hoop op een betere toekomst. Momenteel doen 1.000.000 kinderen mee met de wekelijkse sport- en spelactiviteiten van Right To Play. Wereldwijd zijn meer dan 350 topsporters Ambassadeur van Right To Play.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!