Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Audities zijn gesloten!

11-11-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
796 keer bekeken
  •  
doenuauditie
Jaarlijks houdt Kinderen voor Kinderen oktober tot januari audities. Op dit moment zijn de audities gesloten en kun je geen auditie meer insturen.
Wanneer zijn er audities voor het Koor?
In oktober weer. Hou de website goed in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.
Hoe oud moet ik zijn om auditie te doen voor het koor?
Als je 7 jaar of ouder bent maar nog niet in groep 8 zit, kun je auditie doen voor het koor.
Hoe werken de audities?
In de eerste ronde zingen en dansen kinderen een door de jury gekozen liedje en maken daarvan een video. Daaruit wordt een selectie gemaakt. In de tweede ronde worden kinderen uitgenodigd om naar Amsterdam of Hilversum te komen om daar te zingen. Vaak is er later nog een tweede selectie waarbij ook op dans wordt gelet. Ook de Koorleden van het huidige jaar doen opnieuw auditie. De allerbeste worden aangenomen bij het Koor. Bij de selectie wordt ook gekeken naar de samenstelling van de groep.
Wie zitten er in het Koor?
Het Koor stelt zich op deze pagina aan je voor! Ieder jaar wisselt het Koor van samenstelling. Het Koor bestaat uit zangkinderen en danskinderen, in totaal rond de 35. Bij optredens zie je soms meer, soms minder kinderen. In de videoclips zie je ze allemaal. In het cd-boekje vind je wie precies de solo's per liedje zingt.
Hoe vaak en waar repeteert het Koor?
Er zijn iedere zondag zang- en dansrepetities in Amsterdam. Soms zijn er extra repetities op woensdag en zaterdag. Zingen bij Kinderen voor Kinderen is dus niet te combineren met een sport op hoog niveau of een rol in andere professionele muziek- of theaterproductie.
Waar en wanneer treedt het Kinderen voor Kinderen Koor op?
Daarvoor moet je onze website in de gaten houden. De optredens staat in de agenda. In oktober is er ieder jaar een grote show, daarnaast zijn er promotionele optredens op bijvoorbeeld de Koningsspelen in april en in het voorjaar de Doe-middag. In de kerstvakantie geven we een Kerstvakantieconcert.
Vroeger was Kinderen voor Kinderen toch voor een goed doel?
Dat klopt, bij de eerste editie in 1980 haalden we geld op voor de speelgoedactie van de VARA. En nog steeds is Kinderen voor Kinderen echt vóór kinderen en halen we ieder jaar geld op voor een goed doel. In 2012 was dat bijvoorbeeld My Book Buddy, in  2013 Right To Play, in 2014 het Jeugd Cultuurfonds en in 2015 Serious Request. Eerder steunden we Novib (2005), pleegzorg in Nederland (2009, War Child (2008) en slachtoffers van de tsunami (2005).
Waar vind ik karaokeversies van de liedjes?
Je kunt de versies zonder zang vinden op de Songfestival cd's en op de jaarlijkse cd's vanaf deel 26. Losse liedjes kun je downloaden via iTunes.
Ik heb een liedje geschreven! Kan ik het opsturen?
Graag! We zijn altijd op zoek naar nieuwe liedjes. Je kunt de tekst en opname opsturen via de mail. Een groot bestand kun je het beste via WeTransfer sturen. Vergeet niet je naam en contactgegevens en de songtekst in de mail te zetten.

Waar kan ik de cd's en dvd's van Kinderen voor Kinderen kopen?
De cd's en dvd's van het Kinderen voor Kinderen-koor zijn te koop in de VARA shop . Je kunt de meeste cd's en dvd's ook krijgen in cd-winkels of (digitaal) via webshops.
Mijn vraag staat er niet bij!
Stuur ons een mailtje via het contactformulier .
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!