Sophie & Jeroen is de talkshow van BNNVARA, om en om gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw.

Het Brand New Tuesday-interview met Bente

06-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
benthe thumb artikel

Maandag kopten de kranten dat vrouwelijke artiesten de Grammy Awards domineren. In Nederland is het geen ander verhaal. Al jaren zetten vrouwelijke poptalenten de industrie op zijn kop. Waaronder de 23-jarige Bente. Ze scoorde hits, ook met artiesten als Maan en MEAU en stond vorige maand in een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso. Vanavond treedt ze bij ons op met nieuwe muziek, maar eerst spraken we haar over slaapliedjes, nieuwe dingen proberen, en dromen van Carré. 

Hoe oud was je toen je begon met muziek maken?  
Eigenlijk maak ik mijn hele leven al muziek, zowel zingen als gitaarspelen en natuurlijk het schrijven van liedjes. Als baby neuriede ik mijzelf in slaap, volgens mijn ouders. Het eerste liedje dat ik schreef was ook een soort slaaplekkerliedje. Toen ik negen was stonden we op de camping in Kroatië. De jonge meisjes die naast ons op de camping stonden konden niet in slaap komen. Toen zag ik het als mijn taak om een slaap lekker-liedje voor ze te bedenken en ze zo in slaap te zingen.  

Wat voor artiesten speelden een rol in je jeugd en muzikale ambitie? 
Ik luisterde vroeger veel naar Lady Gaga en ik ben ook zo lang ik mij herinner erg fan van Stereo Total. En Krezip en Anouk kwamen ook vaak voorbij. Ik denk dat de artiesten waar je naar luistert altijd invloed hebben op je muziek, maar daarnaast probeer ik ook vooral mijn eigen ding te doen. 
 
Tegen welke muzikant(en) in het buitenland kijk je op? 
Nog steeds Stereo Total en ik vind Stromae heel cool. 

Wat is je favoriete nummer uit je eigen repertoire? En waarom? 
Mijn lievelings is toch wel mijn laatste: Maar Niet Met Jou Erbij. Omdat dit nummer echt een nieuwe kant van mij laat zien, die ik met mijn muziek opga. Het voelt heel fris. Nadat ik anderhalf jaar geleden mijn album uitbracht, dacht ik: oké, en nu? Daardoor wilde ik mijzelf uitdagen en nieuwe dingen uitproberen in mijn muziek. Ik heb nog zo veel te zeggen en ik vind zo veel, dat wil ik het liefst állemaal opschrijven. 

Hoe zou je jouw muziekstijl in drie woorden samenvatten als je het niet onder een genre mag scharen? 
Kwetsbaar, eerlijk en gevoelig. 

Welk instrument zou je het liefst nog willen kunnen bespelen? 
Ik kan nu een ieniemienie beetje pianospelen, maar echt nog lang niet goed genoeg om dat live te doen. Dat zou ik graag nog écht goed willen leren, en dat staat ook zeker op de planning. 

Wat was je ultieme geluksmomentje tot nu toe? 
Vorige maand stond ik de Grote Zaal van Paradiso, daar stond ik met mijn eigen uitverkochte show. Dat was echt meer dan een geluksmomentje.  

Wat is een droom om in je carrière te doen of bereiken? En droom groots. 
Spelen in Carré, dat lijkt mij zo vet.  

Heb je plannen die je al met ons kan delen? 
Ik ben nu bezig met weer een nieuw album, hopelijk komt dat eind dit jaar uit en kan ik nog veel meer nieuwe muziek met jullie delen! 

Delen: