Kassa

Repairman Reinier: Espressoapparaat

07-02-2023

In het Test Case lab testen we niet alleen nieuwe apparaten, maar repareren we ook zoveel mogelijk. 

In de huidige wegwerpmaatschappij gooien we kapotte spullen zonder erbij na te denken weg en kopen we vaak en veel nieuwe spullen. De afvalberg wordt op deze manier steeds groter en de kennis over repareren steeds kleiner. Onze eigen Repairman Reinier blaast, waar hij kan, nieuw leven in kapotte apparaten. Elke week gaat een nieuwe gast met hem de uitdaging aan. 

 

Deze week: Frank met een espressoapparaat.

  

Onze Repairman Reinier is niet de enige die zich hard maakt voor het repareren van apparaten. Stichting Repair Café International biedt al sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen starten. Ook Reinier’s Repair Café is onderdeel van dit wereldwijde netwerk. Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten waarbij alles draait om het repareren van kapotte spullen: apparaten, maar ook kleding, meubels, fietsen en speelgoed. Samen met een vrijwilliger en onder het genot van een kopje koffie wordt er alles aan gedaan om weggooien te voorkomen. 

Wil jij jouw kapotte voorwerp ook een tweede kans geven? Via https://www.repaircafe.org vind je een Repair Café bij jou in de buurt. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

casp
casp7 feb. 2023 - 21:36

ik heb ook zo'n lekkend nespresso-apparaat. Al eens teruggezonden, maar lekt nog steeds. Ik vind het wel overdreven om als milieu-bewust programma, dan maar het apparaat weg te gooien. Ik gebruik mijne al vier jaar, met wat lekkage. tip: laat na de handle terug gezet te hebben (cupje valt), je kop nog even staan, zo vang je de laatste druppels op. Ik heb voor daarna , standaard een rvs-espressokopje (dat toont mooier) eronder staan. Als de opvang vol cupjes is en geleegd moet worden, maak ik de opvanger meteen schoon.