Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Repairman Reinier: Melkopschuimer

03-01-2023

In het Test Case lab testen we niet alleen nieuwe apparaten, maar repareren we ook zoveel mogelijk. 

In de huidige wegwerpmaatschappij gooien we kapotte spullen zonder erbij na te denken weg en kopen we vaak en veel nieuwe spullen. De afvalberg wordt op deze manier steeds groter en de kennis over repareren steeds kleiner. Onze eigen Repairman Reinier blaast, waar hij kan, nieuw leven in kapotte apparaten. Elke week gaat een nieuwe gast met hem de uitdaging aan. 

 

Deze week: Jip met zijn melkopschuimer!

  

Onze Repairman Reinier is niet de enige die zich hard maakt voor het repareren van apparaten. Stichting Repair Café International biedt al sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen starten. Ook Reinier’s Repair Café is onderdeel van dit wereldwijde netwerk. Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten waarbij alles draait om het repareren van kapotte spullen: apparaten, maar ook kleding, meubels, fietsen en speelgoed. Samen met een vrijwilliger en onder het genot van een kopje koffie wordt er alles aan gedaan om weggooien te voorkomen. 

Wil jij jouw kapotte voorwerp ook een tweede kans geven? Via https://www.repaircafe.org vind je een Repair Café bij jou in de buurt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.