Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Weigering vergoeden afbouwmedicatie door verzekeraars discutabel

2 okt 2021

Stoppen met antidepressiva kan vaak veel goedkoper, blijkt uit onderzoek van Kassa. Als verzekeraars afbouwen in verpakkingen per dag gaan vergoeden, is dat niet alleen beter voor de patiënt, maar kan het ook veel kosten besparen. Nu willen verzekeraars alleen afbouwen per week vergoeden. Maar dat is volgens hoogleraar psychiatrie Jim van Os geen geschikte optie voor patiënten die moeite hebben met afbouwen.  

 

Lees hier meer informatie over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

leo mosselman
leo mosselman19 okt 2021 - 7:33

Onze dochter gebruikt al jaren risperdal. 5 jaar geleden geprobeerd af te bouwen op reguliere basis en de ontrekkingsverschijnselen waren sterk. Reden om medicatie op oude nivo te gebruiken. Bijwerkingen zoals sufheid en gewichtstoename beperkten haar nog meer in dagelijks functioneren. Nu afbouw via tapering van Regenboogapotheek in Bavel succesvol en zonder terugval. Ik begrijp niet waarom afbouw van medicatie en dus vermindering van ziektekosten niet vergoed wordt. Nog 20 jaar medicatie is geen probleem voor de ziektekostenverzekeraars. Onbegrijpelijk.