Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kassa | Uitzending | 30 oktober 2021

30 okt 2021

Hoe kan het dat miljoenen pensioenen al twaalf jaar niet meegroeien met de koopkracht? We bespreken het zaterdag in Kassa. Verder kijken we naar CO2-compensatie bij KLM. Werkt dat eigenlijk wel? Ook portretteren we Willem, met zijn oplossing voor problemen op de woningmarkt, en is er weer een Belbus.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

lizzyholly
lizzyholly3 nov 2021 - 15:04

Ik word wel een beetje misselijk van al het geklaag van die gepensioneerden die al meer dan 10 jaar niet geïndexeerd zijn. Het gros is al gepensioneerd toen ze 55+ jaar waren en op basis van 70% van het laatstverdiende loon.
Nu moet je doorwerken en premie betalen tot 67 jaar, ruim 10 jaar langer(!), en ontvang je pensioen op basis van middelloon, wat in veel gevallen 20-25% lager dan het eindloon. Dus wat mij betreft heeft de babyboom generatie niks te klagen.

Budgettrainer
Budgettrainer2 nov 2021 - 5:58

Klimaatcrisis is BULLSHIT! Kijk naar de cijfers! Het klimaat veranderd, maar dat komt echt niet door het beetje uitstoot wat wij als mensen produceren.

Nellemieke
Nellemieke31 okt 2021 - 11:11

Volgende week gaat het over roompot.wij hebben daar een stacaravan. Wat mij erg dwars zit, als je iemand wil laten logeren bv. De kleinkinderen moeten wij 15 euro pppn betalen, in het hoogseizoen. Je mag 6 personen opgeven, die mogen gratis. Maar ik heb 3 kinderen met gezin . Dus hoe moet ik dat verdelen?
Roompot wil overal geld voor hebben. Wij hebben met z’n allen een stacaravan, maar mijn kinderen mogen alleen hun gezin meenemen als er betaald wordt. Roompot is doodsbang dat je gaat verhuren. Maar dat wil ik helemaal niet.
Heel onrechtvaardig. We betalen veel staangeld , gas en electra en Gemeente belasting enz. Dat ze “iets” vragen, alla. Maar 15 euro pppn, daar kun je op een andere camping iets van huren???
Je staat machteloos!
Dat vind ik erg.
Vriendelijke groeten
Nellemieke stals

Pschuc
Pschuc30 okt 2021 - 19:02

Wetgeving inzake pensioenen moet worden aangepast.