Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Update: De wooncrisis & Mars Nederland

11 sep 2021

Hoge huren, lange wachtlijsten, jongeren die noodgedwongen jarenlang bij hun ouders moeten blijven wonen omdat er geen betaalbare woonruimte is en ouderen die niet door kunnen stromen naar een kleiner huis... En nu het laatste nieuws dat buitenlandse studenten op een camping met hun laptop hun studie moeten beginnen. Al jaren besteedt Kassa aandacht aan de problemen op de woningmarkt.

 

Kassa zoekt mensen die een oplossing voor de wooncrisis hebben maar door bureaucratische regels worden tegengehouden. Wil je een woningruil doen maar verbied je woningcorporatie dat of wil je je gezinshuis verlaten omdat je ouder bent maar kun je geen kleinere woning vinden? Of heb je een creatieve oplossing maar doet de gemeente moeilijk? Laat het ons weten!

 

Mail je oplossing of idee naar kassa@bnnvara.nl en vermeld daarbij je naam en telefoonnummer waar je overdag op bereikbaar bent.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Navigator1969
Navigator196915 sep 2021 - 12:57

In Februari dit jaar is mijn moeder overleden en nu zet de woningcorporatie Staedion mij op straat, directeur werkte hiervoor notabene voor Humanitas een organisatie waar de mens centraal staat.

David189
David18914 sep 2021 - 19:03

In de Volkskrant staat vaak "er is geen tekort aan woningen, maar de woningen zijn te duur". In mijn buurt staan dure vrije sectorwoningen leeg. Pak dan ook de financiële kant van de zaak aan. Er is een puntensysteem. Veel studenten betalen het dubbele. Laat de verhuurder belasting betalen over elke procent hoger dan de maximale huur.

Mascara
Mascara11 sep 2021 - 17:24

Een eerste stap zou het stoppen van migratie zijn

1 Reactie
David189
David18914 sep 2021 - 19:00

Hier ben ik het niet mee eens. Arbeidsmigranten zijn in de jaren '60 en '70 naar ons land gekomen, omdat 1. de werkgevers hen voor een laag loon ongezond en onprettig werk wilden laten doen 2. je zou ook kunne zeggen dat de Nederlands zich te goed voelden voor deze arbeid. Veel bedrijven hebben hiervan geprofiteerd of profiteren hier nog steeds van. Het is van belang dat bedrijven gaan bijdragen aan het oplossen van de sociale problemen die deze arbeidsmigratie heeft veroorzaakt.