Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Letseladvocaat kijkt naar afwijzing vergoeding lipofilling

11-09-2021

Op 33-jarige leeftijd is bij Agnes borstkanker ontdekt. Ze besluit voor volledige amputatie te gaan. Hierna krijgt ze expanders, die uiteindelijk worden verwisseld voor prothesen. Haar linkerborst daalt met verloop van tijd echter niet goed in door kapselvorming en de borst heeft een rechte afvlakking in het midden naar beneden. Verder past er tussen de twee borsten een vlakke hand en is zowel aan de linker- als rechterzijde duidelijk de rand van het borstbeen voelbaar.  

Om hier wat aan te doen, stelt de plastisch chirurg 'lipofilling' als behandeling voor. Hierbij wordt vet uit een deel van het lichaam weggezogen om op een andere plek ingespoten te worden. Hierdoor kunnen vorm-, symmetrie- en volumedeffecten worden behandeld. De chirurg stelt dat Agnes aan de eisen voor de behandeling voldoet en dient een aanvraag in bij zorgverzekaar Ditzo. Deze stelt echter, op basis van de bijgevoegde foto's bij de aanvraag, dat Agnes niet aan de voorwaarden voldoet. Is dat zo? We leggen de kwestie voor aan letseladvocate Miranda Walburg van Beer advocaten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.