Kassa

Sporten met een beperking: ex-international Myron Gebbink

08-05-2021

Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is het belangrijk om te zoeken naar een bewegingsvorm die bij je past. Er zijn een hoop mooie initiatieven, zoals bijvoorbeeld Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Myron Gebbink heeft een dubbelzijdige hersenbeschadiging en werkt als sportinstructeur voor deze Amsterdamse sportclub. De ex-international van het Nederlands Paralympisch voetbalelftal vertelt over het belang van bewegen, óók als je een handicap hebt.

Hier vind je alle info van Kassa's Leefstijlprogramma.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties

RaGaSto.nl
RaGaSto.nl8 mei 2021 - 19:41

Supergoed initiatief! Het is zo belangrijk dat mensen met een beperking ook gestimuleerd worden om binnen onze mogelijkheden te sporten en bewegen. Echt puur toevallig vandaag een blog geschreven over een app van SamenGezond (een initiatief van Menzis), die de stimulans voor o.a. rolstoelgebruikers bij de recente vernieuwing compleet heeft genegeerd. Functionaliteiten voor rollers en andere bewegingsmanieren voor mensen met een beperking zijn in die app juist verdwenen ipv toegevoegd. Echt onbegrijpelijk! Misschien kunnen jullie daar iets mee, Kassa? https://ragasto.nl/samengezond-app-sluit-rolstoel-gebruikers-bewust-uit/

clifford
clifford8 mei 2021 - 17:30

Heel mooi programma over sporten met een aandoening. Helaas zijn jullie iets vergeten te vertellen. Ik mag namelijk niet naar de sportschool van Rutte! Die paar fysiotherapie sportmomenten kosten een veelvoud van het abonnement van de sportschool. Dus ja mooi dat er aandacht aan sporten besteed wordt maar besteed dan ook aandacht aan het feit dat we nu niet naar de sportschool mogen.