Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Tip: Hoe doorbreek je een patroon met zoetigheid?

28 jun 2021

Leefstijlcoach Jolande van Teeffelen begeleidt de acht Kassa-deelnemers op weg naar een gezondere leefstijl. De komende weken geeft zij diverse tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Dit keer: "Hoe doorbreek je een patroon met zoetigheid?"


Bekijk het dossier met tips en informatieve artikelen over een gezondere leefstijl hier.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

agapon1951
agapon195128 jun 2021 - 11:44

eigenlijk een simpel begin is KOOP GEEN zoetigheid. Niet in huis dus kan je het ook niet laten verleiden ernaar te grijpen.
Kijk op de verpakkingen die koopt hoeveel suikers erin zitten, maak vergelijk erin.
Smeer geen zoetigheid op je brood - gebruik daarbij ook geen vettige voeding zoals
ons broodbeleg aangeboden wordt uit de supermarkten.
Ook hier zitten vaak verborgen suikers in.
Ga over tot hetzelf maken van maken van jam zonder suikers. Nog leuk om te doen ook. Gebruik meer groenten op brood b.v. sla met tomaat.
Heb je trek neem dan per dag een handvol noten is nog hartstikke gezond ook, mits zonder zouten of suikers. Ook alcohol zoals wijnen en bieren laten staan, deze worden door het lichaam omgezet naar suikers en bevat bovendien hoeveelheden rattengif (lees je goed) ook wel sulfiet genaamd die als doel hebben de wijnen te conserveren.

Yvtorigi
Yvtorigi28 jun 2021 - 10:52

Ik ben vreselijk verslaafd aan zoet. Ben nu koolhydraat beperkt gaan volgen. Net 1 week, en mijn hoofd/ lichaam vraagt minder nu om zoet. Het blijft aanlokkelijk, maar ik doe het niet. Moet nu ca 15 kilo kwijt raken namelijk.