Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hoe stel je tweestapsverificatie in op Instagram?

13 mrt 2021

Instagram-accounts worden steeds vaker gehackt, en dan niet alleen die van BN'ers. Via een zogeheten 'direct message' stuurt een hacker je een link, waarmee ze je account kunnen roven. Zie dan je account maar eens terug te kijken. Een hack voorkomen is beter. De gouden tip van ethisch hacker Sijmen Ruwhof: zet tweestapsverificatie aan! In deze video zie je hoe je dit doet.

 

Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Peet Bakx
Peet Bakx17 mrt 2021 - 17:02

Ik ben nu net klaar met die tweetrapsverificatie. Nou dat doe ik niet meer. Het werkte kompleet niet meer. Kon niet meer inloggen, mijn profielfoto's kwijt. Opnieuw instellen etc. Ben zelf naar mijn IT man gemoeten om alles weer terug te kunnen krijgen. Het filmpje wat jullie laten zien werkte kompleet niet. Je moet een app installeren (was helemaal niet nodig). Nadat ik het via SMS had gedaan en de code gebruikte, was alles weg en ik kon niet meer inloggen. Telefoon en Ipad was alles weg. Via een omweg alles terug kunnen zetten. Dus allemaal leuk wat jullie kunnen, maar bij mij ging alles verkeerd. Halve dag mee bezig geweest. Waardeloos dus. mvg Peet Bakx

GekleurdeParel
GekleurdeParel13 mrt 2021 - 18:39

Zes weken geleden heeft iemand mijn fb account gehackt waar ik 1950 volgers op heb. Dit is op mijn zakelijk account welke aan mijn persoonlijk account vastzat. Ik ben er nog beroerd van, temeer omdat door de Corona mijn kralen winkel verhuist en mijn klanten niet op de hoogte gesteld kunnen worden. Met Facebook krijg je geen contact, ID ingestuurd, maar ik krijg alleen melding dat ik voorwaarden heb geschonden. Niks verder. Kan iemand me helpen alsjeblieft? Helaas is dit platform voor mij erg belangrijk.