Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WJOMS | Bas gaat op date met Lilian Marijnissen

13-03-2021

In alweer de laatste editie van de rubriek 'Wil je op me stemmen?' gaan er weer twee zwevende kiezers op date met een lijsttrekker, voor een open gesprek en om hun verhaal te delen. De lijsttrekkers luisteren en proberen met hun politieke verleidingskunsten hun date te overtuigen.

In deze ‘Wil je op me stemmen?’ is Lilian Marijnissen (35) van de SP gekoppeld aan Bas Hut (24). Bas woont in Den Haag, maar komt oorspronkelijk uit Zuidwolde in Drenthe. Hij kan zich mateloos ergeren aan hoe weinig aandacht de politiek heeft voor het Nederland buiten de Randstad. Zo is er het probleem van de ‘brain drain’, kunnen bedrijven geen opvolgers vinden en fuseren talloze gemeenten om geld te besparen. Aangezien de SP zich bovengemiddeld hard maakt voor problemen buiten de randstad, leek ons dit een interessante match. Ook is Bas net zo conservatief als de SP, maar zou hij zelf minder snel denken aan een linkse partij. Lukt het de Brabantse Lilian om Bas te overtuigen met de conservatievere standpunten van de SP?

Bekijk hier alle WJOMS-afleveringen.

Blijf op de hoogte van het verkiezingsnieuws via BNNVARA.nl/verkiezingen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.