Kassa

Wachtwoordmanager: wat is het en welke moet je hebben?

13-02-2021

Elke Nederlander heeft wel tientallen online accounts. Voor elk account zou je een uniek wachtwoord moeten hebben, maar dat is niet te onthouden. We gebruiken daarom vaak hetzelfde wachtwoord of een variatie erop. In Kassa dé oplossing: wachtwoordmanagers! Tech journalist Daniel Verlaan legt uit welke je moet hebben.

 

Inmiddels heeft Lastpass zijn voorwaarden veranderd, waardoor het niet meer mogelijk is om de app op twee verschillende apparaten te gebruiken. Het is wel mogelijk om de app op bijvoorbeeld je telefoon en iPad of tablet te gebruiken, maar niet meer op je telefoon en computer of laptop. Door deze wijziging is Lastpass volgens onze deskundige Daniel Verlaan niet langer een handig instapmodel, zoals hij de wachtwoordmanager in het item in eerste instantie beschrijft.

 

Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Bob Dijksen
Bob Dijksen18 feb. 2021 - 16:11

Ik zie alleen Engels talige versies Bijvoorbeeld bij Lastpass. Wat doe ik verkeerd?

MargreetAalbers
MargreetAalbers18 feb. 2021 - 15:06

LastPass beperkt zijn gratis abonnement vanaf 16 maart tot één soort apparaat. Gebruikers moeten dan kiezen of ze de wachtwoordmanager op hun computer draaien óf op hun mobiele apparaten. Wie allebei wil, gaat betalen.

1 Reactie
Bob Dijksen
Bob Dijksen18 feb. 2021 - 16:12

Ik krijg een Engelstalige versie, hoe krijg ik de Nederlands talige verzie?