Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kassa - 27 februari 2021

27 feb 2021

In deze Kassa-uitzending: hoe kan het dat kinderen al op jonge leeftijd te zwaar zijn? En wat moet er gebeuren om het tij te keren?

In Kassa's verkiezingsrubriek Wil je op me stemmen sturen wij zwevende kiezers  op date, deze keer met Sigrid Kaag (D66) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren).  

En veel ondernemers lukt het door de coronacrisis niet meer om de rekeningen te betalen, laat staan om de torenhoge rente op hun ondernemerskrediet. Met name klanten van ABN AMRO hebben hier mee te maken. Wat nu?

In de Belbus: de Kruidvat uithoudingsvermogenbeproeving. De winkelketen slaagt er maar niet in om een accuprobleem met een e-bike op te lossen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

avatar
Martinus128 feb 2021 - 8:47

deze ondernemers hadden eens goed moeten nadenken voor aan zulke leningen beginnen,geld lenen kost geld,als ik mijn lenining niet zou betalen was de bank ook zo bij mij om geld te vangen.
De meeste ondernemingen zijn gebouwd op drijfzand te veel geleend en gepoft,en als het allemaal niet meer betaald kan worden,dan maar klagen en zeuren,en de belastingbetaler mag ervoor opdraaien.
De grootste ziekte in dit land is de ogen groter als de portemonnee.

1 Reactie
avatar
motorrob28 feb 2021 - 17:38

U hebt denk ik gemist waarover het ging: het gaat erom dat als je een lening afsluit met variabele rente, je mag verwachten dat als de marktrente daalt, de rente op je lening dit ook doet. De AbnAmro deed precies het tegenovergestelde: ze verhogen de rente terwijl de marktrente daalde EN ze informeerden hun klanten daar niet over! Wat ze volgens hun eigen voorwaarden zouden moeten doen. En het droevige van dit alles is dus dat ze er nog mee weg denken te komen ook.