Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Elektrisch rijders willen oplossing voor tegenvallende actieradius

09-01-2021

Eind november lieten we zien dat een aantal zelfstandig taxichauffeurs niet blij was met hun nieuwe elektrische auto van  Nissan, de Nissan Leaf 40 kwh. De auto blijkt veel minder kilometers te kunnen halen dan vooraf is beloofd en ook het opladen loopt niet soepel. Na onze uitzending bleek dat dit probleem veel vaker voorkomt, en meldden zich tientallen consumenten met dezelfde klachten over hun Nissan Leaf. Het rijbereik in de praktijk staat volgens de Leaf rijders die zich melden ver af van de informatie die tijdens de verkoop verstrekt is over hoe ver de auto zou kunnen halen. Waarom zijn consumenten niet beter voorgelicht?

Lees hier alle informatie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Marcelo
Marcelo12 jan. 2021 - 17:25

Heb je een Nissan Leaf 40kwh en je baalt ook van de actieradius? Mail dan Mr. Moshe Beukers, de advocaat uit de uitzending van 9 jan. Zij kan jou (en ons allemaal) tegen een redelijk tarief helpen! Hoe meer aanmeldingen, hoe voordeliger de deelname is en hoe sterker haar stem kan zijn: moshe@hameradvocaten.nl

PC-KOK
PC-KOK10 jan. 2021 - 9:18

Beste, Ik volg de problemen met de Nissan Leaf al tijdje op de voet. Het belachelijkste bij Nissan Leaf is, hoe duurdere uitvoering je koopt, hoe meer opties er bijkomen die stroom nemen van de batterij, zoals daar zijn verwarmd stuur, verwarmde zetels, verwarmde ruiten, enz... Dat zijn allemaal opties die enorm veel stroom nemen van de batterij en ervoor zorgen dat er minder kilometers kunnen afgelegd worden. En als je daar opmerking over maakt tegen de Nissan verkoper, krijg je het stom antwoord ‘Je moet die opties maar niet gebruiken !’ Ze zitten op de Leaf, dus zullen ze wel gebruikt worden.

Karel52
Karel529 jan. 2021 - 18:43

Hallo Amber , met veel interesse het itm over de Nissan Leaf rijders gevolgd . Helaas komt dit probleem ook met benzine auto,s aan de orde . Ik rijd een Ford B Max , de verbruiksspecificaties van de fabriek zijn veel rooskleuriger dan de praktijk ,wat neerkomt op 30tot 40% minder zuinig . Als ik 120/130 rijd , gaat het verbruik naar 1 op 13 , terwijl dat minimaal 1 op 18/20 zou moeten zijn . Helaas zag ik dit op Autoweek waar de rijders hun verbruik en rijervaring met de auto kunnen plaatsen. IK vind dat ik een soort van opgelicht word , juist deze auto gekocht omdat er een zuinige milieuvriendelijke motor inzit . gr Karel van der Veek Wat kan hier aan gedaan worden ??