Kassa

Kassa - 17 oktober 2020

17-10-2020

In Kassa onderzoeken we welk mondkapje het beste is. Verder gaan we in op de problemen met e-bikes bij Amslod, kijken we wederom naar spoofingfraude en is er weer een Belbus.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Jacobus7
Jacobus719 okt. 2020 - 10:43

Deze test was ver beneden de maat en dat zijn we niet gewend van de vara en zeker niet van TNO. Buiten dat wordt weer de discussie gestart over de mondkapjes. In de test was duidelijk te zien dat de maskers aan de zijkant en de bovenkant lekken. De mondkapjes beschermen de mensen die tegenover je zitten of staan en in die richting is het besmettingsgevaar verminderd en daarvoor dragen wij die dingen. In een enkel geval gebeurt dit niet en dus zijn de meeste maskers goed en niet zoals kassa dit zegt. Ik ben teleur gesteld dat deze test gepresenteerd is omdat het weer de discussie wordt gestart zo zijn de virus nooit de baas!

1 Reactie
Jacobus7
Jacobus719 okt. 2020 - 11:14

Herstel ik bedoel TUdelft ipv TNO.

IngridAWH
IngridAWH19 okt. 2020 - 9:27

Hallo, Waar kan ik het woordelijk verslag van het nu uitgevoerd onderzoek vinden? Naar mijn mening mist het onderzoek van de TU Delft de referentie. Wat is de uitstoot zonder mondkapje?. Ik veronderstel - en dat is niet eens zo raar gesteld - dat de uitstoot minder is, omdat men achter een mondkapje zwaarder gaat ademen. Graag die referentie alsnog aan het onderzoek toevoegen. Ik hoop niet dat de regering een veto uitspreekt over verder onderzoek. Ik kan me voorstellen dat in het belang van het buitenproportionele coronabeleid de uitkomsten van verder onderzoek niet gewenst zijn. Ik hoop dat TU Delft en Kassa erop staan hun onafhankelijke wetenschappelijke positie te behouden om elk door hun gewenst onderzoek, op puur wetenschappelijke wijze te doen. Als wetenschappelijk geschoolde inwoner van Nederland, zie ik graag een aanvulling van het onderzoek en het verslag daarvan in de volgende Kassa.

Ton Laarhoven
Ton Laarhoven19 okt. 2020 - 7:09

Keer er op keer werd gemeld "mondkapjes bieden geen enkele bescherming", "mondkapjes bieden geen enkele bescherming", "mondkapjes bieden geen enkele bescherming". Maar een enkele keer werd bijna terloops vermeld dat mondkapjes wel bescherming bieden bij hoesten en niezen. Maar daarom moet je ze ook op hebben!!!!!

1 Reactie
IngridAWH
IngridAWH19 okt. 2020 - 15:40

Kennelijk heb je het zo begrepen, Ton. Maar dan heb je het verkeerd begrepen. De officiële narratief is: (1) dat het NIET helpt tegen de verspreiding van het virus via gewoon ademen. (2) Dat het symbolische waarde heeft, omdat het het sein "afstand houden" geeft. M.a.w. gedragsbeïnvloeding. Keer op keer gezegd. Dus het doel is dat het helpt om "afstand te houden" en dus bijdraagt aan de maatregel afstandhouden en niet: virus tegenhouden. Want dat doet het mondneuskapje niet. Dat was ook de redenering voor het OV en het vliegtuig - omdat we daar die 1,5 m niet kunnen waarborgen. De norm is dat als je niest en hoest, je thuis moet blijven. En dat als je onverhoopt niest omdat je kriebel in je neus hebt, je dat doet in je elleboog.

omatine
omatine18 okt. 2020 - 15:01

Ja. duh!! Natuurlijk ontsnapt er overal lucht. Die moet tenslotte ergens heen, anders kan je net zo goed een plastic zak over je kop trekken! Wat een onzin kraamt deze mevrouw uit. Onze uitgeademde lucht bevat ongeveer 1 % waterdamp (en bestaat uit niet, zoals zij zegt, voornamelijk uit waterdamp) en die moet bij het uitademen het liefst DOOR het masker heen, want dan heb je kans dat je dat vocht (met daarin het virus) opvangt. Alles wat aan de zijkant/bovenkant ontsnapt passeert geen enkel filter. Mooie plaatjes, maar foute praatjes. https://youtu.be/npXP5wqNzaI?t=135

bobbielinux
bobbielinux18 okt. 2020 - 12:49

Het gaat over de mond kapjes: ik heb gehoor apparaten voor achter het oor en draag een bril, bij het afdoen van de wegwerp mondkapje blijft het elastiek hangen achter het gehoor apparaat en trek deze mee, gezamelijk met het gehoorstukje. is daar ook een oplossing voor?

Xgoosje
Xgoosje18 okt. 2020 - 8:25

De geteste mondkapjes werken dus alleen voor het hoesten en niezen.... volgens mij moet je dat in je elleboog doen!!

AsRo
AsRo17 okt. 2020 - 22:43

Wat dachten jullie ervan om ook eens de mondkapjes te testen op veiligheid voor jezelf. Er word alleen gepraat over wat er niet verspreid word maar wat adem je weer terug en hoe zit het met je zuurstof en co2 gehalte!

1 Reactie
Xgoosje
Xgoosje18 okt. 2020 - 8:23

https://youtu.be/HWoAIDI7IME Kijk dit maar eens

HaRoBo
HaRoBo17 okt. 2020 - 20:11

Als duurzaam en goed werkend mondmasker gebruik ik nu die van het Israëlische Sonovia. Deze houden aantoonbaar meer dan 98% van virus tegen en het materiaal doodt binnen korte tijd alle virus deeltjes die er op blijven zitten. Ze zijn wel prijzig vanaf zo'n 50 euro maar zijn een jaar te gebruiken en uit te wassen. Zou deze ook getest kunnen worden?

Jan1968
Jan196817 okt. 2020 - 19:40

Jazeker , wil ik iets kwijt. Vol verontwaardiging kijk ik naar de uitzending van vandaag. de eeuwige discussie over de mondkapjes. Als ondernemer , heb ik al jaren contact met Chinese leveranciers . In maart van dit jaar heb ik zelf vanuit china kn95 gecertificeerde mondkapjes besteld. En ook geleverd gekregen. Aantallen is eigenlijk geen probleem. Wat ik niet snap, waarom kan ik, als simpele ziel, wel kn95 bestellen en de overheid niet??? Soms denk ik wel eens , er is sprake van kartel vorming. Ik sta tegenwoordig nergens meer van te kijken. Wat me nog het meest irriteert , is dat de overheid niet eens via jullie programma iets laat horen !! Door onze minister van volksgezondheid !!! Jammer dat ik geen foto kan bijvoegen , anders kon ik de mondkapjes laten zien.