Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De Belbus Special: een jaar aan hoogte- en dieptepunten

06-01-2018

Er is weer een heel jaar aan Belbussen voorbij en dat is een terugblik meer dan waard. In de Belbus Special blikt Amber nog eens terug op de meest spraakmakende Belbussen, gaat ze langs bij oude bekenden en pakt ze hardleerse bedrijven nog een tandje harder aan.

Sneakerwinkel Shoebas
Zo ging Amber in februari 2017 langs bij sneakerwinkel Shoebas. Lee Storcken had daar namelijk Puma Rihanna Creepers besteld, maar die bleken nep. Na bemiddeling van Amber kreeg ze eindelijk haar geld terug en de eigenaar beloofde alle gedupeerden hun geld terug te geven. Helaas heeft hij dit niet waar gemaakt, bleek uit de mails die Amber na de uitzending ontving. In de Belbus Special gaat Amber nog eens naar de winkel met maar liefst drie gedupeerden. Na een ludieke actie voor de deur van Shoebas geeft de eigenaar ook deze meiden hun geld terug en belooft hij weer zijn leven te beteren. We zijn benieuwd.

Design Badkamers Utrecht
In april 2017 ging Amber langs bij Claudia Sutac. Zij had een mooie badkamer uitgezocht bij Design Badkamers Utrecht, maar omdat zij een tegel van een ander bedrijf wilde, stopte Design Badkamers met de werkzaamheden. Na veel getouwtrek heeft Claudia er geen vertrouwen meer in en ze wil de koop ontbinden. Vervolgens daagt Design Badkamers zowel Kassa als Claudia voor de rechter om de uitzending tegen te houden, maar dit is hen niet gelukt.

Badkamer Studio
Na die uitzending melden zich meer mensen met klachten over Design Badkamers, maar ook over een nieuw bedrijf; Badkamer Studio. Het blijkt dat de BV’s van Design Badkamers zijn gestopt. De bedrijfsactiviteiten van Badkamer Studio zijn hetzelfde als Design Badkamers maar ze zeggen totaal niks met elkaar te maken te hebben en helpen de gedupeerden van de oude BV’s niet. Volgens advocaat Luc Rijzewijk kan je je wel op de nieuwe BV’s of de eigenaar richten als het aantoonbaar is dat er geen rekening is gehouden met de schuldeisers bij het opheffen van de oude BV’s. Bovendien vraagt hij alle gedupeerden zich bij hem te melden zodat hij hen kan adviseren.

Ook het nieuwe bedrijf Badkamer Studio maakt het weer bont. Amber spreekt met Ageeth Menten. Het bedrijf heeft bij het plaatsen van haar twee badkamers vele fouten gemaakt maar wil wel dat ze de hele aankoopsom gaat betalen. Nadat de nieuwe BV’s van Badkamer Studio op 10 mei 2017 lid werden van het keurmerk CBW, zijn ze op 3 oktober geroyeerd. Het CBW had meerdere klachten ontvangen en de eigenaar gaf niet thuis. Wanneer je iets koopt bij een CBW-erkende winkel hoef je je aanbetaling bijvoorbeeld niet kwijt te zijn als de winkelier failliet gaat. Ondertussen geven zowel de advocaat van het bedrijf als de eigenaar niet thuis en kan Amber hen dus niet op hun fouten wijzen.  

Oude bekenden
Verder gaat Amber nog langs bij een aantal oude bekenden. Zo heeft Marjon van Alfen na haar conflict met Amslod al snel een nieuwe elektrische fiets gekocht. Lucie van Cranenburgh is erg blij met haar nieuwe koffieapparaat dat ze na de opnames van 4Launch cadeau kreeg. Dan was er ook nog Wessel Spanjer die op de draaidag niemand van EasyJet te spreken kreeg. Hij kreeg gelukkig vier dagen later 3200 euro teruggestort.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.