Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zwarte lijst' voor windmolenstroom

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen2_01.jpg
De Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) gaat een aantal windmolenparken in de ban doen. Het bedrijf wil consumenten geen stroom verkopen die wordt opgewekt door molens die voor te veel overlast bij omwonenden zorgen. Dat zegt directeur Harald Swinkels in een vraaggesprek met De Telegraaf.
Overlast
,,Ik heb niets tegen windmolens in het algemeen, maar de windmolenindustrie heeft een sterke lobby, waarbij soms duidelijk het belang van omwonenden het moet afleggen'', zegt Swinkels.
Drie windmolens in het Utrechtse dorp Houten, die tot protesten hebben geleid, komen mogelijk op de uitsluitingslijst van de NEM. ,,Mensen uit de regio willen wel klant worden bij ons, en ook wel groene stroom afnemen, maar niet van die molens''. Swinkels gaat onderzoeken welke andere parken er op de lijst komen te staan en of er een keurmerk kan komen voor overlastvrije windenergie. ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!