Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zwangerschapsverlof ook voor studenten'

04-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger1-930x520
Zwangere studenten moeten recht krijgen op zwangerschapsverlof. Ook moeten ze op coulance en hulp van hun onderwijsinstelling kunnen rekenen, vindt de Tweede Kamer.
Studieproblemen
Veel studenten die in verwachting raken komen door hun zwangerschap in studieproblemen. Ze lopen vertraging op en hebben moeite hun studie op tijd af te ronden. Meer dan de helft studeert helemaal niet af.
Wel en geen voorzieningen
Sommige universiteiten, hogescholen of mbo's hebben al allerlei voorzieningen voor zwangere studenten, maar andere hebben nog nauwelijks iets geregeld. De Kamer wil dat het kabinet met het onderwijs gaat overleggen over hulp voor studenten tijdens en na hun zwangerschap. Een student in verwachting moet onder andere een eigen studieprogramma kunnen volgen, vindt de Kamer.
SP en PvdA kregen dinsdag voor hun oproep aan het kabinet steun van de hele Kamer, op VVD, CDA, PVV en Forum voor Democratie na. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!