Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zuipketen veroveren Nederland

21-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bierflesje.jpg
Zuipketen zijn sterk in opkomst nu 16 en 17-jarige geen alcohol meer mogen drinken in het café. Waar Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vorig jaar al voor vreesde, lijkt waarheid te worden, meldt dagblad Sp!ts.
Groot probleem
Horecauitbaters in onder meer Noord-Holland, Zeeland en Brabant maken zich niet alleen meer zorgen om hun omzet, maar ook om de veiligheid van de jongeren die indrinken in de achtertuin van hun ouders. „De ene na de andere schuur wordt omgebouwd tot zuipkeet, zonder toezicht”, zegt Dennis Blokdijk, eigenaar van Het Wapen van Munster in het Noord-Hollandse De Rijp. Dit valt onder de noemer 'thuis drinken' waardoor controle ontbreekt. „Dit gaat een mega groot probleem worden”, aldus Blokdijk. Anja Hoeks, eigenaresse van Feestcafé de Flier in het Brabantse Bergeijk, ziet dezelfde ontwikkeling. „Het is heel erg hier, en het worden er steeds meer.'' ANP/Spits
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!