Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zuidelijk Nederland blijft te droog

28-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_droogte_04.jpg
De droogte in het zuidelijk deel van Nederland blijft aanhouden. Ook in sommige oostelijke delen van het land is het te droog voor de tijd van het jaar. Dat schrijft de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in het nieuwste droogtebericht.
Sproeiverbod
Op de Gelderse IJssel blijft een scheepvaartbeperking van kracht, terwijl ook de voorsluis bij Eefde in gebruik blijft. Die voorsluis maakt het mogelijk om de Twentekanalen van voldoende water te blijven voorzien. In de stroomgebieden van de Dommel, Beerze en Reusel in Noord-Brabant geldt sinds een week een verbod op het sproeien van akkers met water uit sloten en beken. Agrariërs die een speciale vergunning hebben mogen grondwater gebruiken.

'Uitzonderlijk vroeg'
De LCW verwacht dat de zeer lage waterstand van de Maas aanhoudt omdat het niet voldoende zal gaan regenen in het stroomgebied van die rivier. Het peil van Rijn, Waal en IJssel neemt de komende dagen wel toe en is naar verwachting aan het eind van de week op een vrijwel normale stand voor het voorjaar. Door de afgelopen warme weken is er wel eerder en meer vraag naar water. Dat er al veel stuwen zijn opengezet en dat er al sproeibeperkingen zijn ingesteld, noemt de LCW ,,uitzonderlijk vroeg.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!