Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zuid-Holland stopt per februari strippenkaart

17-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart-groot_11.jpg
De strippenkaart is vanaf 3 februari niet meer geldig in het openbaar vervoer in Zuid-Holland. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld.
Zuid-Holland is daarmee de eerste provincie waar in tram en bus niet meer met de strippenkaart kan worden betaald. Eerder schaften de gemeenten Amsterdam en Rotterdam de strippenkaart al definitief af. Wel kan na 3 februari voor de treintrajecten in Zuid-Holland nog een treinkaartje worden gekocht.
Minister Schultz reageert met haar brief op een verzoek van de provincie Zuid-Holland en het stadsgewest Haaglanden om de strippenkaart af te schaffen. Sinds medio 2009 kunnen reizigers in Zuid-Holland en Haaglanden al reizen met de OV-chipkaart. De werking van het systeem is inmiddels goed genoeg om de strippenkaart af te schaffen, schrijft de minister.
De SP wil een kamerdebat over het besluit van Schultz van Haegen. ,,De minister probeerde eerder in Oost-Nederland en Friesland een gebrekkige chipkaart door de strot van de reiziger te duwen'', stelt parlementariër Farshad Bashir. ,,Dit is niet gelukt. Nu probeert ze het weer in Haaglanden en Zuid-Holland.''
Volgens Bashir geeft het feit dat Schultz de brief vlak voor het kerstreces stuurt al aan ,,dat ze zelf ook geen vertrouwen in haar besluit heeft. Ze hoop op deze manier het debat uit de weg te gaan.'' Dat gaat haar niet lukken, verzekert de SP. ,,Eerst die chipkaart verbeteren. Dan gaan de reizigers hem vanzelf meer gebruiken.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!