Kassa

Zorgverzekering opzeggen kan alleen vandaag nog

31-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
Zorg

Het is vandaag de laatste kans om je lopende zorgverzekering op te zeggen. Uiterlijk in januari kun je nog naar een andere zorgverzekeraar toe.

Vorig jaar zijn ongeveer 1,1 miljoen mensen overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat is 6,2 procent van de totale verzekerden en is in lijn met de voorgaande jaren. Veel mensen hebben zich destijds wel georiënteerd op het aanbod van zorgverzekeringen, mogelijk vanwege corona, zegt Zorgverzekeraars Nederland die de cijfers naar buiten bracht. De organisatie heeft nog geen zicht op hoe dat nu is.

Eigen risico

Femke Koning van ervaringensite Zeker.com verwacht dat dit jaar iets minder mensen kiezen voor een verhoogd eigen risico, een mogelijkheid om de premie te verlagen. "Met name door corona verwacht ik een daling. Kom je in het ziekenhuis terecht met corona, dan geldt voor een ziekenhuisbezoek eigen risico. Wie kiest voor een verhoogd eigen risico, betaalt dan dus meer. Ik denk dat mensen tijdens de pandemie hiermee voorzichtiger zullen zijn."

"Extreem druk

Vergelijkingssite ZorgKiezer.nl zegt dat het nu "extreem druk" is bij zorgverzekeraars en vergelijkingssites. "Dit jaar kenmerkt zich door felle concurrentie tussen zorgverzekeraars om de gunst van de klant. Daarbij kiest de overstapper vaak voor een prijsvechter." Er zijn flinke prijsverschillen, ziet ZorgKiezer. "De goedkoopste budgetpolis is komend jaar bijna 535 per jaar goedkoper dan de duurste basisverzekering met vrije zorgkeuze." De zorgpremies zullen gemiddeld met circa 48 euro over het hele jaar stijgen.

Korting

Volgens collega Pricewise is 47 procent van de Nederlanders bereid informatie over hun levensstijl te geven in ruil voor korting op de zorgpremie, jongeren iets vaker dan ouderen. ANP

Meer over:

zorgverzekering,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!