Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgverzekering: kwart profiteert niet van korting

31-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pillen_medicijnen_07.jpeg
Een op de vier Nederlanders weet niet dat hij korting kan krijgen op zijn zorgverzekering. De mensen die wel collectief verzekerd zijn ontvangen vaak niet de maximale korting, of zitten via hun werkgever bij een dure verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgkiezer.nl. Vandaag, 31 december, is de laatste dag waarop mensen hun lopende verzekering kunnen opzeggen. Tot en met 31 januari is er daarna nog tijd om een andere verzekering af te sluiten.
Kortingen op de zorgverzekering waren tot nu toe niet inzichtelijk, aldus Zorgkiezer. De meeste zorgverzekeraars bieden ze wel aan, maar publiceren ze niet. Zo kan iedereen die wel eens bij Albert Heijn winkelt via Agis bijna 60 euro korting krijgen op de basisverzekering en ook zo'n 40 euro op de aanvullende verzekering. Mensen die via hun werkgever collectief verzekerd zijn zitten vaak bij een duurdere zorgverzekeraar. Zij ontvangen weliswaar korting maar zijn vaak beter uit bij een goedkopere verzekeraar of een open collectief. Directeur Peter Ruys van Zorgkiezer.nl: "Iedereen kan korting krijgen op zijn zorgverzekering maar veel mensen weten dat niet. Ook als je via je werkgever verzekerd bent zit je vaak bij een duurdere zorgverzekeraar. Mensen laten daardoor veel geld liggen en dat is natuurlijk zeker in deze tijd zonde." Zorgkiezer waarschuwt de consument bij het maken van online vergelijkingen. Consumenten worden op het verkeerde been gezet omdat de meeste vergelijkingssites alleen de korting tonen van de verzekeraars waar zij zelf een collectief bij hebben afgesloten. Dit is vaak niet de hoogste korting. Andere verzekeringen komen duurder uit de vergelijking omdat de korting niet wordt weergegeven, aldus de vergelijkingssite.
Meer over de kortingen op www.zorgkiezer.nl/korting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!