Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgverzekeraars: werelddekking moet blijven

01-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg-930x520
De Nederlandse zorgverzekeraars vinden het geen goed idee dat het kabinet de werelddekking in de zorgverzekering wil afschaffen. Volgens de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn Nederlanders die straks buiten Europa reizen dan niet meer via hun basisverzekering verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg, tenzij zij vallen onder een van de ingewikkelde uitzonderingen.
Besparing
Het kabinet rekent volgens ZN op een besparing van 60 miljoen euro. Maar de zorgverzekeraars hebben grote twijfels of de besparing in de praktijk wel kan worden gehaald en hebben dit in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. ,,Door de verschillende uitzonderingen kan het voor sommige Nederlanders ingewikkelder en wellicht ook moeilijker worden om zich te verzekeren voor medische zorg buiten Europa. We verwachten dat de complexe regels in de nieuwe wet leiden tot meer bureaucratie en extra kosten”, zegt algemeen directeur Petra van Holst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

mikjajo
mikjajo2 jun. 2016 - 2:06

Het zijn en het blijven allemaal oplichters!!

Dikkers
Dikkers1 jun. 2016 - 13:02

Nu eens niet de zorgverzekeraars die dicteren! Overheid zorgt niet meer voor haar burgers. Reizen wordt net als in Nederland een gepuzzel hoe, waar, waarvoor te verzekeren, als dit al mogelijk is. Snak naar april 2017!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!