Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgverzekeraars: stel zorgwet uit

12-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_zorg_03.jpg
Het is niet verantwoord als de langdurige zorg al volgend jaar wordt hervormd. De wet die dat regelt is nog niet af, de systemen zijn er nog niet klaar voor en de voorbereidingstijd is erg kort. Daarom zou de wet moeten worden uitgesteld. Dat zei oud-minister André Rouvoet, voorzitter van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland, vrijdag tegen de NOS.
Wet Langdurige Zorg
Het kabinet wil op 1 januari de zware zorg hervormen, met de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Gemeenten en zorgverzekeraars worden dan meer verantwoordelijk voor de hulp die mensen thuis krijgen. Maar de wet moet nog in de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld.
Gemeenten
Bij de jaarwisseling verandert sowieso al veel. Zo gaat de jeugdzorg volgend jaar over naar de gemeenten. Volgens Rouvoet verandert er te veel. ,,Uiteindelijk gaat het maar om één ding: weten de mensen na 1 januari welke zorg ze van wie vergoed moeten krijgen? Dat kan niet als je alles tegelijk verandert'', aldus de ex-politicus.
Tegen uitstel
Ook de vereniging van zorgbedrijven, Actiz, en de belangenvereniging voor gehandicapten willen dat de langdurige zorg later op de schop gaat. De gemeenten zijn juist tegen uitstel.
ANP

Meer over:

zorgwet, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!