Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgverzekeraars berispen kleine dissident

29-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_ziekenhuis1_08.jpg
Grote zorgverzekeraars zetten kleine verzekeraars onder druk als die openlijk ingaan tegen afspraken die door de branche gemaakt zijn. Dat blijkt zaterdag uit een brief van branche-organisatie Zorgverzekeraars Nederland, die in handen is van de Volkskrant.
Kritiek
In die brief wordt 'kleintje' DSW op de vingers getikt, omdat het zich ,,distantieert van belangrijke branchestandpunten en beschadigend uitlaat over andere zorgverzekeraars". DSW had kritiek op het beperken van de vrije artsenkeuze, zoals veel andere verzekeraars willen.
Kartel
Volgens Chris Oomen van DSW gedragen de grote verzekeraars (CZ, Achmea, VGZ, Menzis) zich als een kartel. ,,Het is te gek voor woorden dat ze vinden dat ik geen vrijheid van woordkeuze heb", zegt hij tegen de krant. Die vier verzekeringsmaatschappijen hebben 90 procent van de markt in handen.
Gesprek
Zorgverzekeraars Nederland reageert dat iedere maatschappij mag afwijken van standpunten, maar dat ze ,,slechts in gesprek wilden over de manier waarop we met elkaar omgaan binnen de vereniging."
ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!