Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaam'

17-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Duurzaam milieu wereld 930x520
Het beleggingsbeleid van grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ is verre van duurzaam. De genoemde bedrijven zouden volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer geen beleid hebben op ,,belangrijke thema’s" als klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn.
Ook voor risicobranches zoals de olie- en gassector is volgens de onderzoekers geen gerichte aanpak aanwezig.

Eerlijke Verzekeringswijzer

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een samenwerkingsverband van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. Het initiatief beoordeelt jaarlijks het beleggingsbeleid van grote verzekeraars in Nederland aan de hand van 21 maatschappelijke thema’s.
Het beleggingsbeleid van CZ, Menzis en VGZ werd voor het eerst onder de loep genomen.

Onderontwikkelde beleid

Projectleider Titus Bolten van de verzekeringswijzer kijkt niet op van het ,,onderontwikkelde beleid" van de verzekeraars. ,,Toen we vijf jaar geleden voor de eerste keer het duurzaamheidsbeleid van de levensverzekeraars beoordeelden, was dat over de hele linie ook niet best." Door gesprekken te voeren en druk uit te oefenen zijn volgens hem de nodige verbeteringen doorgevoerd. Hij rekent bij de zorgverzekeraars op eenzelfde resultaat. ANP

Meer over:

duurzaamheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!