Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorgverzekeraar DSW wacht met bekendmaking premie 2022

27 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Euro 1127
Zorgverzekeraar DSW geeft aan dat zij wacht met het bekendmaken van de zorgpremie voor 2022. De reden hiervan is dat er teveel onduidelijk is over de exacte kosten van de coronazorg van de laatste maanden.
De zorgverzekeraar heeft aangegeven dat zij eerst inzicht wil in de exacte kosten van de coronazorg van de laatste maanden. DSW verwacht dat deze gegevens in de tweede helft van oktober beschikbaar zijn. 
Normaliter maakt DSW de premie bekend in de week na Prinsjesdag. Veel andere zorgverzekeraars gebruiken die premie vaak als richtlijn. 

Compensatie overheid om premieverhoging te “dempen”

DSW krijgt de kosten van coronazorg gecompenseerd door de overheid, en gebruikt dit om de verhoging van de zorgpremie voor volgend jaar in te perken. Dit bevestigt Aad de Groot, bestuursvoorzitter van DSW. Volgens de Groot is er nu nog geen inzicht in de hoogte van die kosten, waardoor niet berekend kan worden hoeveel de premie voor volgend jaar “gedempt” kan worden.
DSW heeft aangegeven dat zij desondanks verwacht de eerste te zijn die de premie voor 2022 bekendmaakt. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar