Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgverleners beknot door zorgverzekeraars

22-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuisbed_930x520_zorg
Meer dan driekwart van de zorgverleners in Nederland die met zorgverzekeraars een contract afsluiten kan door beperkende voorwaarden van die verzekeraars niet de zorg verlenen die zij als professional nodig achten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en de VvAA, de ledenorganisatie en dienstverlener voor medici, paramedici, medisch studenten en werknemers in zorginstellingen.
Geheime afspraken
Patiënten krijgen door dergelijke geheime afspraken vaak niet de zorg die zij nodig hebben, zeggen de onderzoekers. Onder druk van zorgverzekeraars worden behandelingen ingekort en patiënten krijgen niet de meest geschikte medicijnen.
Medici onder druk
Artsen, fysiotherapeuten, psychologen en andere (para)medici zeggen door zorgverzekeraars te worden beknot in het aantal of de duur van behandelingen, op straffe van een boete of zelfs het verliezen van het complete contract, aldus de onderzoekers.
Einde aan beperkingen
De Consumentenbond en VvAA willen dat beperkende afspraken voor iedereen duidelijk zijn en willen een einde aan de beperkingen. Verzekerden moeten de zorg krijgen waarvoor ze hebben betaald, van de zorgaanbieder voor wie ze hebben gekozen. ,,Het is voor de Consumentenbond onacceptabel dat zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen blijven aanbieden met bijvoorbeeld dertig fysiotherapiebehandelingen extra, terwijl zorgverleners vanwege hun werkcontract nog niet de helft kunnen geven'', aldus directeur Bart Combée. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!