Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zorgpremies hoeven niet hard te stijgen'

04-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg euros zorgverzekering zorgkosten 930 520
De premies voor de basisverzekering hoeven in 2019 helemaal niet hard te stijgen, zegt VGZ-topman Tom Kliphuis in het FD . Door kostenbesparingen bij zorginstellingen en verzekeraars is een forse premietoename niet nodig, aldus Kliphuis. Concurrenten Zilveren Kruis en CZ lieten vorige week een ander geluid horen.

'Optimistischer dan andere zorgverzekeraars'

Verzekeraars gebruiken de laatste jaren hun reserves om premiestijgingen te beperken, maar die buffers raken op. Volgens Kliphuis hoeft dit niet automatisch tot premiestijging te leiden. "Ik ben daar een stuk optimistischer over dan mijn collega's."
VGZ hoefde volgens hem minder uit de reserves te putten dan de concurrenten. Ook heeft VGZ langetermijncontracten afgesloten met twaalf zorginstellingen waarin is vastgelegd dat als de instelling bezuinigt zij een deel van het bespaarde geld mag houden. Daardoor is er voor artsen een prikkel om zuinigere zorg te leveren en dalen de zorgkosten. FD/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Anonymous
Anonymous4 apr. 2018 - 18:37

Er staat Anoniem maar ik heb me aangemeld als KaleHein. Goed, dat VGZ en Unive geld overhouden komt omdat ze al meer op de stoel van de artsen gaat zitten en botweg medicijnen weigeren te vergoeden die ik heel hard nodig heb. 29-12-2015 heb ik een hartklep operatie gehad en daardoor ben ik overgeleverd aan medicatie gebruik. Ik slik al ruim 20 jaar Seloceen 50 mgr. Werd altijd vergoed, verledenjaar opeens niet meer. Van een ander merk gaat mijn gevoelige darmen opspelen, daar wordt ik ziek van. Contact met Unive opgenomen en uitgelegd dat mijn huisarts en cardioloog bezig zijn geweest met uittesten van andere merken wat enkel een marteling voor mij was, maar daar hadden ze geen boodschap aan, ik moest maar andere merk nemen en medicatie voor mijn darmen, hoezo Unive.? Wel voor ander merk plus medicatie voor darmen vergoeden en die € 21,00 voor 3 maanden Seloceen niet.? Ik betaal de Seloceen nu uit mijn eigen zak, van allen AOW zonder pensioen want dat krijg ik niet. Op welke planeet verblijft Unive.? Maar ik ben er nog niet, na de operatie moet ik anti golostorol spikkels, zelfde marteling, diverse merken geprobeerd, darmen van streek totdat ik Crestor 10mgr. kreeg, deze sloeg aan en werd vergoed tot verleden maand. Van mijn apotheker kreeg ik weer een ander merk deze heb ik geweigerd, en ik moet ze hebben ivm dichtslibben van die nieuwe klep, zelf betalen gaat niet omdat ik het niet nog eens erbij kan hebben want deze Crestor kost € 75,00 per 3 maanden. Nou, ik vermoed dat ze mij gauw dood willen hebben dan is dat kosten potje ook weer opgeruimd, waarom ze dan die openhartoperatie dan nog gedaan hebben snap ik niet. Maar goed ik ben niet bang voor de dood omdat ik weet dat het leven gewoon doorgaat, maar gelukkig niet meer op deze egoïstische aarde, de goede mensen niet Tena gesproken, want die zijn er gelukkig ook nog.  Dit moest ik even kwijt, sorry mensen, ik vind het ook niet leuk om met een lekke hartklep te zijn geboren, daar had ik helaas geen invloed op. En u kunt ervan op aan dat mijn leven niet fijn was, in 1998 kwamen ze er pas achter dat ik mijn hele leven met een lekke hartklep hebt rondgelopen. 

1 Reactie
gypsyjoy
gypsyjoy4 apr. 2018 - 19:40

de menselijke maat is verdwenen uit dit land. Mensen weigeren zorg, ik denk dat het beter is als IEDEREEN betaling weigert. Wie een verplichting schept welke oneerlijk is, arm en rijk betalen hetzelfde maar rijk krijgt meer zorg, dan betaalt de overheid deze verplichting maar fijn zelf. U bent niet de enige helaas. Ik wens u veel sterkte toe.

Klaas67
Klaas674 apr. 2018 - 16:41

Volgens mij nemen de andere zorgverzekeraars hem dit niet in dank af.

warmenhj
warmenhj4 apr. 2018 - 13:33

Het is tijd om flexibelere polissen op te stellen, die meer aansluiten bij de behoefte. Nu wordt elk jaar de basis min of meer gelijk gehouden en de rest uitgekleed waardoor de eigen kosten omhoog gaan. Ook effeciency in de 2e lijn kan beter. Nu moet je eerst oo n spreekuur komen, dan later een onderzoek en daarna weer voor een babbel over de uitslag, kassa 3 x langs af en enkele maanden verder! Ondertussen vele euro's uitgegeven en je mag er niets van zeggen!  

1 Reactie
gypsyjoy
gypsyjoy4 apr. 2018 - 19:37

de basis wordt al jaren uitgekleed.

maffy1948
maffy19484 apr. 2018 - 13:00

Al die verhogingen zijn alleen maar om hun eigen salaris te verhogen, maar steeds minder uitgeven voor de zorg. 

2 Reacties
fairman
fairman4 apr. 2018 - 13:55

Graag even de salarissen van 'hun' , alstublieft; anders is uw opmerking nepnieuws.Zelf ken ik die niet en kan uw opmerking dus niet op waarde schatten.

gypsyjoy
gypsyjoy4 apr. 2018 - 19:41

dit is geen taal les. ooit van dyslexie gehoord?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!