Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgpremie mogelijk fors hoger in 2023

31-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
298 keer bekeken
  •  
zorg geld zorgverzekering 1127

De premie voor de zorgverzekering wordt volgend jaar mogelijk fors hoger, meldt de Telegraaf. Het ministerie van Volksgezondheid gaat in een eerste berekening uit van een premiestijging van zo’n 15 euro per maand. 

Dat blijkt volgens de krant uit interne stukken over de koopkracht. Daarin staat een voetnoot over de eerste berekening van het ministerie over de nominale zorgpremie van volgend jaar. Die zou uitkomen op ruim 140 euro per maand, een flinke stijging ten opzichte van de 125 euro van dit jaar.

Gebaseerd op slechtere koopkrachtvoorspelling

De hogere premies die worden geraamd zijn gebaseerd op de slechtere koopkrachtplaatjes die het kabinet voorziet voor 2023. De lagere inkomens worden overigens wel gecompenseerd voor een eventueel hogere premie, omdat de zorgtoeslag dan ook stijgt.

Nog veel onzekerheid

Een woordvoerder bevestigt tegenover de Telegraaf de raming, maar benadrukt dat die nog met veel onzekerheid is omgeven. Later dit jaar, tegen Prinsjesdag in september, volgt een nieuwe berekening van de zorgpremie. In de stukken wordt er wel op gewezen dat de verwachtingen van de zorgpremie nog ’erg onzeker’ zijn.

Bron: Telegraaf

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!