Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgpremie Menzis 3,25 euro per maand hoger

09-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
334 keer bekeken
  •  
geld zorgpremie zorgverzekering zorgpolis 1127 medicijnen

Klanten van Menzis betalen volgend jaar 3,25 euro per maand meer voor de basisverzekering. Vorige maand kondigde zorgverzekering DSW een zelfde premieverhoging aan.

Volgens zorgverzekeraar Menzis is er moeite gedaan om de premieverhoging te beperken en lager te houden dan de door het kabinet verwachtte 4 euro. "Dankzij de inzet van reserves komt de onzekerheid door corona niet ten laste van de premiebetaler", aldus de verzekeraar. De betaalbaarheid van de zorg komt als gevolg van de stijgende kosten op lange termijn wel verder onder druk te staan, waarschuwt Dirk Jan Sloots, topman van Menzis. 

"Gezondere leefstijl voor betaalbare zorg" 

"Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden moeten er keuzes gemaakt worden in ons zorgstelsel en moet er meer focus gelegd worden op gezondheid en een gezonde leefstijl" , zegt Sloots.

"Politiek, zorgaanbieders, werkgevers, belangenverenigingen, patiëntenfederaties en zorgverzekeraars moeten hierin verantwoordelijkheid nemen." Het is zaak dat partijen het algemene belang voor het eigen belang stellen, zodat er lastige keuzes gemaakt kunnen worden, vindt de topman van Menzis. ANP

Ben je op zoek naar een gezondere leefstijl? In dit dossier vind je tips, informatie en adviezen:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!