Kassa

Zorgpremie Menzis 3,25 euro per maand hoger

09-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
geld zorgpremie zorgverzekering zorgpolis 1127 medicijnen

Klanten van Menzis betalen volgend jaar 3,25 euro per maand meer voor de basisverzekering. Vorige maand kondigde zorgverzekering DSW een zelfde premieverhoging aan.

Volgens zorgverzekeraar Menzis is er moeite gedaan om de premieverhoging te beperken en lager te houden dan de door het kabinet verwachtte 4 euro. "Dankzij de inzet van reserves komt de onzekerheid door corona niet ten laste van de premiebetaler", aldus de verzekeraar. De betaalbaarheid van de zorg komt als gevolg van de stijgende kosten op lange termijn wel verder onder druk te staan, waarschuwt Dirk Jan Sloots, topman van Menzis. 

"Gezondere leefstijl voor betaalbare zorg" 

"Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden moeten er keuzes gemaakt worden in ons zorgstelsel en moet er meer focus gelegd worden op gezondheid en een gezonde leefstijl" , zegt Sloots.

"Politiek, zorgaanbieders, werkgevers, belangenverenigingen, patiëntenfederaties en zorgverzekeraars moeten hierin verantwoordelijkheid nemen." Het is zaak dat partijen het algemene belang voor het eigen belang stellen, zodat er lastige keuzes gemaakt kunnen worden, vindt de topman van Menzis. ANP

Ben je op zoek naar een gezondere leefstijl? In dit dossier vind je tips, informatie en adviezen:

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

schoap5
schoap514 nov. 2021 - 14:44

Er wordt ongemerkt steeds meer uit de aanvullende pakketten gehaald! Ik ben afhankelijk van Fysio en had aantal jaren geleden via FNV onbeperkt fysio, de laatste jaren is dat steeds verder terug gebracht! Ik heb extra verzorgd 2 bij de Menzis en het aantal behandelingen wordt nu terug gebracht van 18 naar 12! Ik heb ook via andere verzekeringen gezocht en wat blijkt bij vele wordt dit terug gebracht van 18 naar 12! (Is dit geen kartelvorming?) Het wordt allemaal steeds duurder en alles steeds verder uitgekleed! Het is voor de gewone man niet meer te betalen! Er volgt in mijn ogen een tweedeling in deze maatschappij!

sessi
sessi12 nov. 2021 - 16:05

Waarom wordt toch altijd elk nieuwjaar weer alles duurder? Het is gewoon een andere dag. Niet alleen de zorgverzekeraar. Maar echt alles, vaste lasten ,energie, boodschappen ,lidmaatschappen. Al is het dan een paar centen of euro,s, alles bij elkaar loopt het toch aardig op. Waarom??

erto171
erto17112 nov. 2021 - 14:17

Extra Verzorgd aanvullende verzekeringen van Menzis. Fysiotherapie van 32 naar 20 behandelingen per jaar ,bij Extra Verzorgd 1 , 2 , maar ook bij Extra Verzorgd 3 de duurste verzekering, gaan de behandelingen terug van 32 naar 20 per jaar Bij Fysiotherapie als gevolg van een ongeluk worden extra behandelingen wel vergoed.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!