Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgpremie CZ stijgt met 8,55 euro per maand

09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg euros zorgverzekering zorgkosten 930 520
De premie van de basisverzekering van CZ stijgt met 8,55 euro per maand en komt daarmee uit op 124,80 euro. Dat is een stijging van 7,4 procent ten opzichte van de premie van vorig jaar.
CZ zegt dat de premie hoger zou uitkomen als die wordt berekend op basis van de werkelijke kosten. ,,Maar door de inzet van 97 miljoen euro uit de reserves, kan CZ een premie aanbieden die 2,75 euro per maand onder de kostprijs ligt."

Zorgkosten stijgen minder hard

De premie stijgt volgens deze zorgverzekeraar dit jaar minder hard dan het ministerie van Volksgezondheid in september voorspelde. Dat komt doordat de zorgkosten dit jaar minder hard stijgen dan het ministerie berekende. In de miljoenennota werd uitgegaan van een stijging van een tientje.

Andere verzekeraars

Eerder deze week meldde Nationale-Nederlanden dat de premie voor zijn basisverzekering voor volgend jaar met 9,02 euro (7,5 procent) omhoog gaat tot 128,60 euro per maand. De maandpremie van Ohra komt uit op 116,30 euro. Dat betekent een stijging van 8,34 euro, ofwel 7,7 procent. DSW maakte in september traditiegetrouw als eerste de nieuwe premie bekend. Daar gaat het maandbedrag met 4,50 euro omhoog tot 112 euro. ANP

Meer over:

zorgpremie, cz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!