Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Zorgmedewerkers willen versoepelde quarantaineregels van tafel'

17 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
thuiszorg

De versoepelde quarantainerichtlijnen voor 'onmisbare zorgmedewerkers' moeten van tafel, stellen belangenorganisaties NU'91 en V&VN in de Volkskrant. Volgens de RIVM-richtlijnen mogen zij bij grote nood aan het werk, terwijl ze een verhoogd risico vormen.

Wanneer de zorgmedewerkers bijvoorbeeld terugkeren uit een land waar code rood of oranje geldt of wanneer zij nauw contact hebben gehad - of samenwonen - met een positief getest persoon geldt dat ze bij grote nood aan het werk mogen. Die versoepeling van de quarantaineplicht is volgens de richtlijn alleen mogelijk 'indien de continuïteit van de zorg in het geding komt' door personeelskrapte.

"Zorgmedewerkers begrijpen dat niet, zij werken juist vaak met kwetsbare mensen", zegt woordvoerder Michel van Erp van NU'91. "Het idee alleen al dat je een gevaar kunt zijn voor anderen geeft extra druk." Volgens de belangenorganisaties zou de richtlijn van tafel moeten na zaterdag, als zorgverleners met voorrang getest kunnen worden.

Bron: Volkskrant

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!