Kassa

Zorginstituut adviseert Schippers NIP-test uit basisverzekering te halen

30-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger1-930x520
Het Zorginstituut adviseert minister van Volksgezondheid Edith Schippers de NIP-test niet in het basispakket op te nemen. Dat staat volgens De Volkskrant in een brief van het Zorginstituut aan de minister. Het bestuursorgaan vindt dat de basisverzekering daar niet voor bedoeld is.
Medische indicatie
Zorginstituut vindt dat de Niet Invasieve Prenatale Test enkel vergoedt moet worden als daar een medische indicatie voor is. Bij de test wordt tijdens de zwangerschap gescreend hoe groot de kans is dat een kind met het syndroom van down wordt geboren.
Voor alle vrouwen
De NIP-test is sinds april dit jaar beschikbaar voor alle vrouwen. Zwangere vrouwen moeten 175 euro zelf betalen, als zij de test willen doen. De rest wordt vergoed via een subsidieregeling die de overheid 26 miljoen euro per jaar kost. De Volkskrant
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

snuffelbaard
snuffelbaard31 aug. 2017 - 9:21

Ik mis in deze de kosten/baten analyse? Van mij mag alles worden vergoed als het uiteindelijk meer oplevert.. Of mag ik dat in deze niet zeggen?

1 Reactie
bartbo
bartbo31 aug. 2017 - 10:25

Dat is het niet,maar dat wordt weer een elitair geval.Eerst fabriceren ze de zorgverzekering zodat ieder gelijk wordt behandeld,maar dan komt de aap uit de mouw,langzaam maar zeker zullen bepaalde behandelingen alleen worden toegestaan als men diep in de beurs tast,maar een hoop die vroeger privé verzekerd waren hoeven niet zo diep te tasten,dus de tweedeling die men beweerde zo uit te bannen keert via deze omweg terug.En dat is niet alleen met dit geval maar uit ondervinding weet ik dat het ook met medicijnen gebeurd,zij die het beste kunnen betalen krijgen de beste behandeling,precies zoals voor de zorgverzekering werd ingevoerd,alleen werden(worden)de best verdienende hier de winnaars van.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!