Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorginstelling maakt mantelzorg tot plicht

19-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_ouderen_03.jpg
Familieleden van bewoners van verpleeghuizen van Vierstroom worden 'moreel verplicht' om een handje te helpen. Na een succesvolle proef heeft Vierstroom besloten het meewerken verplicht te stellen in alle 16 locaties. Een woordvoerster bevestigde maandag een bericht hierover uit Trouw.
Koken of wandelen
Het gaat niet om hulp op zorggebied, maar wel om bijvoorbeeld hulp bij de lunch. ,,Een zoon kan ook eens koken voor de groep waar zijn vader zit. Of hij kan spelletjes komen spelen of wandelen'', legde de woordvoerster uit.
Meehelpen
De organisatie, die opereert in de omstreken van Gouda, kan familieleden niet juridisch verplichten om mee te helpen, maar gaat ze wel meedelen dat het vanaf nu de gewoonte is dat familie meehelpt. ,,Als de familie dat niet ziet zitten, zeggen we toch dat de woonlocatie dan wellicht niet passend is voor de cliënt. Maar we mogen niemand weigeren'', lichtte de woordvoerster toe.
ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!