Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Zorgen voor levensstandaard na pensioen'

22 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
pensioen geld 930x520
Nederlanders vrezen het meest van alle Europeanen dat hun levensstandaard achteruit zal gaan als ze met pensioen gaan. Dit schrijven ING-economen op basis van een enquête onder bijna 14.700 mensen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.
Drie op de tien ondervraagde Nederlanders denken hun huidige levensstandaard op peil te kunnen houden na hun pensioen. Dat is de laagste score in Europa. Gemiddeld denkt 38 procent van de Europeanen zijn leven na pensioen gewoon voort te kunnen zetten. De Europese landen die naast Nederland het grootste aantal ongeruste burgers hebben zijn het Verenigd Koninkrijk en Roemenië.

Gepensioneerde

Van de Nederlandse ondervraagden die daadwerkelijk al met pensioen zijn, zegt vier op de tien voldoende financiële middelen te hebben om dezelfde levensstandaard te houden. Dat niveau is evenwel ook lager dan het Europese gemiddelde, dat rond de 50 procent ligt. ANP

Meer over:

pensioen, enquete, zorgen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

avatar
matseat10 mrt 2019 - 13:13

Op 20 maart kunnen jullie afrekenen met dit zooitje in Den Haag,jullie wilden Rutte toch hebben nu dit is de uit komst.Het klootjesvolk verbrand zich wel 6 keer aan een strijkijzer,om vervolgens de 7e keer te gaan voelen of het nog heet is.Wanneer worden we eens wakker in dit land,wordt het niet tijd voor veranderingen en op partijen stemmen die er wel voor het nederlandse volk zijn,en uit die klote EU willen stappen.

avatar
nuisje9 mrt 2019 - 10:57

Zou het nu niet eens tijd worden om te stoppen met klagen en uit je luie stoel te  komen om op 18 maart je ongenoegen te tonen in Den Haag je kan uit iedere grote plaats in Nederland gratis met de bus mee dus het hoeft niet veel te kosten en dan vervolgens op 20 maart even een bezoekje aan de stembus brengen om in ieder geval er voor te zorgen dat de vier partijen die nu ons land regeren (schoften en leugenaars trouwen) na deze verkiezingen niet meer op de lijst terug te vinden zijn en let wel op wat u volgende keuze wordt want in Rutte twee heeft de PVDA samen met de VVD ons arbeiders helemaal de afgrond in geholpen  

avatar
ansvanz23 feb 2019 - 6:53

Dit kabinet is het meeste onbetrouwbare wat we zien we gaan er alle maal op voor uit als het goed is gaan we er 1% op voor uit dat is 17.-op dit moment betaal ik 35 Euro per maan energie dat is 420.-euro en daar krijgen hun nog een vorstelijk salaris om het land goed te besturen en de stroom word afgeroomt met 50% in de staats kas nou dan weet u wel en zij zelf niks met hun hersers wand ze laten bureu's alles uit rekenen en zelf gebruiken ze adviseurs wand ze kunnen zelf niet denken wand dan gaat het fout maar met de verkiezingen kunnen we goed maken Mark Rutte deugd en Klaas dIjkhof net zo min D66 en christen uni ook jan zegers en Buma en tot slot nog slechter Mona Keizer en dan heb je nog een paar profielen Rob Jetten en groen links alemaal onbetrouwbaar niet op stemmen en gaan stemmem

avatar
Henkwenning22 feb 2019 - 15:01

Moet nog met pensioen daar in denhaag hun kiezen jeuken niet en dat in nederland

avatar
jan koops22 feb 2019 - 14:12

Dat geldt nu zeker niet meer, nog steeds geen indexatie, maar wel hogere prijzen voor b.v. energie, ziektekorsten en boodschappen. Een verhoging van een paar Euro's op AOW en pensioen is een lachertje.

avatar
scheffers22 feb 2019 - 13:56

Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld.Waarom zou je je zorgen maken als je straks met pensioen bent. We worden door alle kanten beduveld.

avatar
hayke5022 feb 2019 - 13:42

wij zijn toch volgens de regering de nieuwe rijken (de gepensioneerde) Maar wij zeggen toch niets, we laten alles over ons heen gaan, we accepteren alles.Laat het ze van ons plukken kunnen ze dat uitgeven aan de fraudeurs, de oost europeanen triest voor woorden.

avatar
ghj22 feb 2019 - 12:33

Je wordt als gepensioneerde steeds maar gekort, schandalig