Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorgen over tekort verpleegkundigen door coronavirus

11 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts huisarts zorg bloeddruk 930x520
Zorgmedewerkers maken zich zorgen over personeelstekorten. De situatie wordt volgens beroepsorganisatie NU'91 nijpender door de strijd tegen het coronavirus.
Vooral in Brabantse zorginstellingen is er sprake  van een acuut probleem, vooral nu het RIVM mensen heeft opgeroepen zelfs bij milde klachten zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten waar mogelijk te vermijden.

Onduidelijkheid

De uitspraken van het RIVM leidt volgens NU'91 nu tot onduidelijkheid. Zo weten mensen niet wanneer precies het moment is dat ze thuis moeten blijven. Dat leidt tot dilemma's: want meld je je nog wel ziek als dat leidt tot een acuut probleem in personele bezetting? Aangezien er normaal gesproken al vaak sprake is van dergelijke problemen bij ziekmelding, zal de maatregelen van het RIVM dit soort problemen alleen maar vergroten. De organisatie geeft aan morgen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in gesprek te gaan. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Magnum007
Magnum00711 mrt 2020 - 12:25

Overheid, open onmiddellijk het Slotervaart ziekenhuis .Plaats er voorlopig militair verpleegkundig personeel in om Coronapatienten te verzorgen.

aad piraat
aad piraat11 mrt 2020 - 11:05

Toch vooral nog het gevolg van de ontslagen dankzij de crisis net als in alle sectoren waarmee het volk alles kwijt raakten en het veroorzakende pluche in hogere weelde onaangetast bleef voortleven. En maar stug volhouden dat we uit de crisis zijn.!!!!!

1 Reactie
gypsyjoy
gypsyjoy12 mrt 2020 - 22:59

Het geld klotst tegen de wanden vd schatkist op. Het komt niet bij de zorg/onderwijs ed terecht.Het blijft bij de multinationals ed. Er is geen crisis, er is onrecht en oneerlijke verdeling.