Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorgen over stijging lachgas in het verkeer

28 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
lachgas 930
Er zijn grote zorgen bij de politie over het toenemend gebruik van lachgas. In het verkeer is er namelijk een toename aan lachgasincidenten. Dat meldt het AD. Drugscriminelen maken gretig gebruik van de handel in lachgaspatronen, omdat ze er flink aan kunnen verdienen. In 2016 besteedde Kassa al aandacht aan de populariteit van lachgas.
Tot juli dit jaar zijn er 960 meldingen over het gebruik van lachgas in het verkeer. Vorig jaar waren dat er nog 380 en in 2016 maar 60 meldingen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Verkoop lachgas

Via onderzoek wil de politie een manier vinden om bestuurders te betrappen die onder invloed zijn. De politie maakt zich ook grote zorgen over de verkoop van lachgas, omdat de handel steeds meer in handen komt van criminelen. Een manier om de criminelen aan te pakken is door nadrukkelijker te controleren op het naleven van de regels voor gevaarlijke stoffen.
Bron: AD/ANP

Meer over:

politie, verkeer, lachgas

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!