Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zorgen over opmars niet-Europese webshops'

07-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online shoppen 930
De opmars van niet-Europese webshops baart zorgen bij Detailhandel Nederland. De belangenbehartiger van ruim 100.000 winkeliers in Nederland meent dat er sprake is van "oneerlijke concurrentie".
De brancheorganisatie geeft aan dat er talloze voorbeelden zijn van buitenlandse handelaren die de Europese regels rond veiligheid en kwaliteit van producten niet respecteren. Volgens winkeliers zorgt dit voor een oneerlijk speelveld.
Recent onderzoek van een Deense consumentenorganisatie toont aan dat bij een testaankoop van 29 stukken speelgoed ruim dertig procent illegale chemicaliën bevatte. Tevens wijzen winkeliers op recente klachten van de Consumentenbond over de verkoopvoorwaarden bij de Chinese webwinkel AliExpress.
In samenwerking met webwinkelvereniging Thuiswinkel.org heeft Detailhandel Nederland over de problemen een rapport geschreven. De twee organisaties pleiten voor onderzoek naar de omvang van directe importen en de economische, juridische, fiscale en milieueffecten op consumenten en bedrijven. Daarnaast vinden ze dat er ook beter toezicht niet komen en meer coördinatie van toezicht tussen de verschillende nationale en Europese toezichthouders. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!