Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen over hepatitis E

14-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken stal 930x520
Deskundigen maken zich zorgen over de gevolgen van hepatitis E voor de volksgezondheid. Het gaat om virustype 3, waarmee ook minstens de helft van de varkens is besmet, meldt het AD.
Transplantatie
Tot nu toe werd gedacht dat het virus alleen een bedreiging vormt voor transplantatiepatiënten. Maar ook gezonde mensen kunnen er ziek van worden, soms zelfs met hevige zenuwpijn en verlammingsverschijnselen.
Bloeddonoren
Microbioloog van het AMC Hans Zaaijer, maakt zich ernstige zorgen over de bloedveiligheid. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 1000 bloeddonoren is besmet. Hoogleraar Wim van der Poel uit Wageningen noemt hepatitis E een 'minstens zo groot probleem' als de Q-koorts die van geit op mens oversloeg.
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

efsix
efsix14 sep. 2016 - 13:52

Nederland is horende doof en ziende blind, en eet alles als het maar goedkoop is. Op naar de volgende kiloknaller. De vleeseters houden zelf de vee-industrie in stand met deze wantoestanden.

phpieterse
phpieterse14 sep. 2016 - 13:19

Stickertje op de varkenskiloknaller: dit product bevat Hepatitis C?

1 Reactie
nel piek
nel piek14 sep. 2016 - 17:19

Mag E ook?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!