Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen over gebruik iPhone door kinderen

08-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone-410311_1280
Twee grote aandeelhouders van Apple hebben zorgen geuit over het gebruik van de iPhone door kinderen. Ze roepen het technologiebedrijf op ervoor te zorgen dat ouders de toegang van kinderen tot de iPhone kunnen beperken en onderzoek te doen naar de effecten van veelvuldig gebruik van de smartphone op de geestelijke gezondheid.

Negatieve impact voor Apple

De oproep werd gedaan in een brief van de aandeelhouders Jana Partners en California State Teachers Retirement System. Zij bezitten samen voor circa 2 miljard dollar aandelen Apple. Volgens hen is er toenemend bewijs dat sommige frequente jonge gebruikers van iPhones daar ongewild negatieve gevolgen van ondervinden. Dit kan uiteindelijk ook een negatieve impact voor Apple zelf hebben, aldus de aandeelhouders.
Apple biedt al verschillende mogelijkheden voor ouders om controle te hebben over wat kinderen doen op de iPhone. Het gaat bijvoorbeeld om ouderlijke toestemming om producten en diensten te kopen op de smartphone. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

lion4
lion426 feb. 2018 - 16:06

het gaat allemaal nog veel erger worden helaas, we hadden het beter bij de gewone telefoon kunnen houden, deze vorm van lekker met elkaar kletsen kost de ouders een vermogen want het blijft niet alleen bij bellen of een sms-je ,  zeker als je een alleen staande ouder bent.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!