Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen over extra studentenwoningen in Amsterdam

03-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1764877.jpg
De economische crisis heeft naar verwachting ook haar weerslag op de uitbreiding van het aantal studenten- en jongerenwoningen in Amsterdam. Het college van burgemeester en wethouders heeft geconstateerd dat het programma hiervoor onder druk staat, maakte het woensdag bekend.
De gemeente wil in de periode van 2006 tot 2011 7600 studentenwoningen realiseren. Tot en met 2008 zijn er 3400 huizen bijgekomen. Dat betekent dat 45 procent van de doelstelling is bereikt. Volgens het college is het onzeker of het lukt de komende drie jaar de geplande 7600 te halen.
Het programma voor jongerenhuisvesting is vorig jaar begonnen. Doel is de komende zeven jaar 4800 woningen voor deze doelgroep te realiseren. Tot nu toe schiet dat nog niet echt op, aldus het stadsbestuur. Woningcorporaties zijn terughoudend om nieuwe woningen voor jongeren te bouwen. Ze worden niet als een specifieke doelgroep gezien. Voor hen moet dan ook vooral in het bestaande woningaanbod worden gezocht.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!