Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen om ventilatie op scholen: 'Dat is spelen met gezondheid'

23-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
school onderwijs klas 1127
Nog lang niet alle scholen kunnen goed geventileerd worden. Dat zegt Thijs Roovers, bestuurder bij de Algemene Onderwijsbond (AOb), maandag tegen NU.nl. In Den Haag vinden oppositiepartijen dat het kabinet snel moet handelen. 
Deze week gaan de scholen in Noord-Nederland open. Aan coronamaatregelen is weinig verandert, maar nog altijd kan een deel van de schoolgebouwen nog niet goed geventileerd worden. Nu kan er nog een raampje opengezet worden, maar wanneer de winter aanbreekt wordt dat problematisch, vertelt Roovers.
Volgens Freddy Weima van de PO-Raad heeft 80 procent van de scholen een slecht binnenklimaat. "Dat moet snel worden opgelost, maar we krijgen signalen van onze leden dat de pot geld ontbreekt bij veel gemeenten en scholen”, zegt hij tegen het AD.

'Spelen met gezondheid'

Vanuit de oppositie in de tweede kamer klinkt er kritiek op het kabinet, dat volgens hen eerder aan een oplossing had moeten werken. ,,Het kabinet heeft op de handen gezeten, terwijl het juist topprioriteit moet zijn” zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken in het AD. In dezelfde krant zegt GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld dat er haast geboden is. "Want straks moeten leraren weer lesgeven en leerlingen weer les krijgen in een gebouw dat niet op orde is. Dat is spelen met hun gezondheid.” 
Bron: Nu.nl, Algemeen Dagblad

Meer over:

scholen, ventilatie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!