Kassa

Zorgen om niveau kandidaten rijexamen

22-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
App review Rijbewijs
De helft van de kandidaten die voor het eerst opgaan voor het rijexamen zakt. Dit leidt tot grote zorgen bij de brancheorganisaties waaronder de Vereniging Rijschool Belang en de Federatie Autorijschool Management. Ze hebben een brief gestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu waarin ze pleiten voor een betere kwaliteitscontrole van rijscholen en instructeurs.
Helft rijdt niet veilig
Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen wil dat het percentage omhoog gaat. ,,De helft van de kandidaten rijdt niet veilig en is dus nog niet klaar voor het rijbewijs. Dat ziet het CBR graag anders. We zien graag kandidaten die goed zijn voorbereid op hun verkeerstaak, die veilig rijden. Daar gaat het om. Daar heb je een goede rij-instructeur voor nodig'', zegt een woordvoerster van het CBR naar aan leiding van een bericht in De Telegraaf.
Genoeg lessen
Via een campagne op social media gaat het CBR volgende maand samen met de brancheorganisaties tips geven. ,,Het is vooral belangrijk dat mensen de tijd nemen. Dat ze genoeg lessen volgen en zich voorbereiden voor ze aan het examen beginnen.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

snuffelbaard
snuffelbaard22 sep. 2017 - 17:33

.. en zo kan het CBR weer haar gang gaan. Ongelofelijk.. Ik heb in 1974 rijexamen gedaan, de 3e keer geslaagd.. Er was altijd wel wat, ook toen al en ik had een prima rij-instructeur die mij echt pas op examen liet gaan toen hij vond dat ik er klaar voor was. Je zou alle toestanden de laatste zeg 50 jaar rond het CBR eens op een rijtje moeten zetten!

geensaus
geensaus22 sep. 2017 - 13:54

Een goede instructeur is goud waard. Ik wou dat ze dat in België ook zouden inzien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!