Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorgaanbieders lokken klanten met geld en cadeaus

28 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeau kerst 930 x 520
Zorgaanbieders die patiënten cadeaus of geld aanbieden als ze bij hen komen voor zorg. Het mag niet, maar gebeurt toch, ontdekte RTL Nieuws. De politiek en de zorgverzekeraars zijn er woedend over.
'Welkom bij een nieuw leven', is de kop waarmee verslavingszorgverlener SGGZ potentieel nieuwe patiënten op de website verwelkomt. Pontificaal in beeld: 'gratis iPhone XR.' De voorwaarden liegen er niet om: als je je komend jaar verzekert bij een van de verzekeringen die door SGGZ zijn aangewezen en een behandeling tegen je verslaving bij SGGZ in een keer helemaal afrondt, krijg je een gloednieuwe iPhone XR cadeau.

'Cadeaus betaald met premiegeld'

Verzekeraar ONVZ werd vorig jaar geconfronteerd met een vergelijkbare situatie. Een bedrijf dat wijkverpleging levert, verwees haar patiënten door naar verzekeringen van ONVZ. In ruil daarvoor kregen die patiënten maandelijks ruim 53 euro korting op hun verzekering.
Het gaat deze zorgaanbieders erom klanten te lokken zodat ze zelf meer geld kunnen cashen. De cadeaus worden betaald met ons premiegeld. ,,Dat zouden we niet moeten willen", stelt de verzekeringsmaatschappij ONVZ. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

gypsyjoy
gypsyjoy28 nov 2018 - 21:17

Zo zie je maar weer. De premies kunnen FORS omlaag.

JanUitDeventer
JanUitDeventer28 nov 2018 - 21:11

Maar de grootste boeven zijn de verzekeraars zelf.

cleaninglady
cleaninglady28 nov 2018 - 20:59

Met dit soort praktijken moet direct korte metten gemaakt worden door boetes aan deze zorgaanbieders te geven. En let wel: dit zijn niet de zorgverzekeraars maar de zorgaanbieders.Maar de zorgverzekeraars kunnen er ook wat van. Op cashbacksites worden bedragen aangeboden aan potentiele klanten om voor een bepaalde verzekeraar te kiezen. Dat geld moet ook ergens vandaan komen. Deze cashbackbedrijven worden door de verzekeraars betaald. Hoe is het dan mogelijk dat de zorg steeds duurder wordt. Weer zo`n gestuntel van deze regering om het maar zo veel mogelijk commercieel te laten verlopen. Met het oude systeem van het ziekenfonds was er over het algemeen niets aan de hand.

lady100
lady10028 nov 2018 - 12:10

Schandalig dat zorgaanbieders van het premie geld om klanten te lokken met cadeaus de cadeaus worden betaald met ons premiegeld.Zorgaanbieders i.p.v. cadeaus te geven  aan nieuwe klanten de premies verlagen.