Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorg start actie #ditismijnzorg voor steun vanuit burgers

2 nov 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg stethoscope laptop 1127

Artsen, verplegers en andere medewerkers in de zorg vragen het publiek om steun via de campagne #ditismijnzorg. Hierin vertellen ze over hun werk en vragen ze mensen zich aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus te houden, zoals handen wassen en anderhalve meter afstand houden.

Vanaf vandaag zijn op duizenden plekken in Nederland posters van de actie te zien. Op één versie staat Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Hij vraagt: "Ik zorg voor de ic. Zorg jij voor een mondkapje?" Via ditismijnzorg.nl kunnen mensen zelf ook posters maken, met daarop hun eigen foto en het motto "help de zorg voor ons zorgen", zodat ze dit zelf kunnen delen met anderen.

Ziekenhuizen weer druk met zorg coronapatiënten

De actie is in het leven geroepen omdat ziekenhuizen het weer heel druk hebben met de zorg voor coronapatiënten. "Net als in het voorjaar piept en kraakt het bij artsen en verpleegkundigen. Ziekenhuizen lopen vol en we moeten reguliere zorg uitstellen om de stroom patiënten het hoofd te kunnen bieden. Dat levert veel stress op, slapeloze nachten, en artsen en verpleegkundigen die dreigen om te vallen", aldus artsenfederatie KNMG. Daarnaast hebben artsen en verpleegkundigen de laatste tijd te maken met "intimidatie en agressie van een kleine maar luidruchtige groep". ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

moma
moma3 nov 2020 - 0:58

In feite is dit van de gekke.
Misschien zouden de omroepen, publiek & commercieel, een docu op de I.C. Moeten maken, misschien piepen de ontkenners dan minder.
Ik wordt er wel wanhopig van en heb het te doen met mijn collega’s van vroeger (ik ben nu gepensioneerd)

tonvandehaar.t
tonvandehaar.t2 nov 2020 - 18:14

Personen die zich misdragen in het zh tegen artsen verpleegkundigen en overige.
€ 1000,- boete en op een zwarte lijst plaatsen

harmsen
harmsen2 nov 2020 - 15:56

Je kunt de artsen en verpleegkundigen hier niet de schuld van geven. Geef politici de schuld. Zij moeten harder pleiten voor een vaccin!

latevogel
latevogel2 nov 2020 - 13:54

Schandalig dat de mensen zich zo bot gaan gedragen, vloekend en tierend heb ik hen aangetroffen in de hal van het plaatselijke ziekenhuis omdat zij het beter weten dan het personeel. Bijna alles wat zij ontkennen (wetenschap) heeft hen in deze moderne tijd gebracht. Ze gaan toch ook niet meer te paard naar Rome maar pakken de auto, trein of het vliegtuig? Wees toch eens wat meer bewust van de voordelen om in het heden te leven in plaats van de tijden van de pest en de hysteria!

tenormin
tenormin2 nov 2020 - 12:55

Het barst van de complot theorieën: Covid 19 bestaat niet of: dat heeft de Farmacie verzonnen en noem alle belachelijke berichten maar op. Dat #ditismijnzorg gekaapt is lijkt me stug. Die hebben dan wel andere wegen om.....

Dave lubeck
Dave lubeck2 nov 2020 - 12:14

Het is dat je geen eigen rechter mag spelen ! Maar er zijn situaties waarvan ik denk . Ik ram je helemaal de grond in ! Wat heb je toch van die Misbaksels rondlopen die schijt aan alle regels hebben !!!

harrybanjer2020
harrybanjer20202 nov 2020 - 10:29

Ik zou best willen helpen maar ik loop slecht.
Dus voor zitten ben ik bereid te helpen.

CTV
CTV2 nov 2020 - 10:02

Ik las vanochtend in de Volkskrant dat #ditismijnzorg gekaapt is door virusontkenners. Is dit nog steeds of is dit opgelost?

1 Reactie
ingrid.m
ingrid.m2 nov 2020 - 12:42

En waarom zijn de mensen die aan deze actie om de hashtag #ditismijnzorg te kapen meteen Corona ontkenners genoemd? Is het niet zo zijn dat ze gewoon bezorgde burgers zijn net zoals 3000 Medici die de brandbrief hebben ondertekend voor een Open Debat?


Hoe kan jij stellingen ontkennen en/of slecht vinden zoals;

* Hoe lang kan ik mijn gezin nog zekerheid geven?
*Hoe ziet de toekomst van mijn kind eruit?
*Kan ik deze maand mijn huur nog wel betalen?
*Als dit nog langer duurt verlies ik dan mijn baan?
*Hoe veilig is een nieuw vaccin? *wordt het vaccin straks verplicht?
*Zal mijn kind ooit nog opa en oma kunnen knuffelen?
*Gaat mijn bedrijf failliet door deze maatregelen?
*Is het RIVM wel zo afhankelijk als men zegt?
*Kan je zonder vaccin nog wel ergens heen?
*Bestaat vrijheid van meningsuiting nog wel?
*Wat als het vaccin ernstige bijwerkingen heeft?
*Krijg ik als normale patiënt nog wel de zorg die ik verdien? *Waarom Pro het RIVM en de overheid geen gezonde levensstijl?

Als jij je hierover geen zorgen maakt dan ben je waarschijnlijk zo geïndoctrineerd door de mainstream media en de overheid dat ik het somber voor je in. Want dan ben je voor mij niet echt helemaal menselijk.... De media blijft ons framen als virusontkenners die geen respect hebben voor mensen die ziek zijn van corona.
Alsof je zorgen maken over de gevolgen van draconische, drastische, ineffectieve en overbodige maatregelen gelijk staat aan virusontkenning...
Wat ik wel zeg is dat dood en ziekte bij het leven horen en dat het voorkomen van dood, schade en ellende door de ene oorzaak, (vele malen) meer dood, schade en ellende door een andere oorzaak niet rechtvaardigt.
Ik maak me oprecht zorgen over waar deze wereld heen gaat, gedreven door de virus angst psychose.

De media blijft ons framen als virusontkenners die geen

Zie ook

Brandbrief medici
https://opendebat.info/brandbrief

En

Brandbrief ggz
https://brandbriefggz.nl/brandbrief/


Radio gesprek met Michaela Schippers
https://www.nporadio1.nl/gezondheid/26810-coronabeleid-is-erger-dan-het-virus-zelf

Interview over de brandbrief (kijk in ieder geval de eerst 35 minuten maar het is interessant dus misschien dan helemaal
https://youtu.be/c_tlsJBrIWc

https://www.nederlandterugnaarnormaal.nl/?fbclid=IwAR3AavWmtzFXy7p-tgW8-r8X9noAhLqXwlkTBKKqvLybUoQF0XMVDkqv0eU